Hlavní obsah

Koho budou volit Michal Viewegh, Ladislav Špaček a Eva Pilarová

Novinky, Sport.cz, val, daz

Novinky.cz se před volbami ptají osobností z různých oblastí veřejného života, koho budou volit. Tentokrát odpovídal spisovatel Michal Viewegh, zpěvačka Eva Pilarová a odborník na etiketu Ladislav Špaček.

Foto: Právo

Michal Viewegh

Článek

Michal Viewegh – spisovatel

Po prosincové operaci srdce jsem zcela přestal politiku sledovat – a ještě jsem se nerozhodl, zda letos k volbám vůbec půjdu.

Eva Pilarová – zpěvačka

Foto: Foto archiv , Právo

Eva Pilarová oslaví letos 9. srpna sedmdesátiny.

Víte, co? Nemám, co skrývat. K volbám jsem chodila vždy. Nikdy jsem se netajila podporou ódéesky. K volbám půjdu i teď. Je jednoduché podporovat někoho, když je nahoře, ale je složitější podpořit toho, kdo je na tom momentálně špatně. Takže to udělám a budu volit opět ODS. Republika nám asi zoranžoví, ale já to neřeším. Přežila jsem nacisty, komunisty a další věci, přežiju i tohle.

Ladislav Špaček – spisovatel, odborník na etiketu, bývalý mluvčí prezidenta Václava Havla

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Schwarzenberg při čekání na výsledky prezidentských voleb v divadle Archa. Na snímku Ladislav Špaček s vnučkou.

Budu volit jednu z pravicových stran. Pravice totiž sází na samostatnost občana, na jeho osobní vůli rozhodovat se samostatně o svém osudu (levice prosazuje silný stát, který o občana pečuje).

Buď to bude TOP 09, bude úspěšná, protože má charismatického Karla Schwarzenberga, ztělesnění moudrosti a tradičních hodnot, a skvělého ministra financí Miroslava Kalouska, který drží finance na uzdě a díky němuž patříme mezi evropské státy s nejlepší prosperitou ekonomiky, nebo ODS, která má obrovské zásluhy o vybudování demokratického a právního státu.

Nebudu volit socialisty, kteří rozdávají (moje) peníze na zbytečnosti, ani zájmové slepence podnikatelů, kteří už mají všechno, jen jim chybí politická moc, jejich programy či hesla mají ryze marketingovou povahu – tak jako jiné reklamy na výrobky, které se prý výhodně liší od těch běžných. Z jejich plakátů na nás vlídně shlížejí sympatické a usměvavé tváře lidí, kteří to konečně s republikou myslí vážně. Než se nadějeme, promění volební zisky do parlamentních funkcí a ministerských křesel, potažmo do hmotných statků.

Na dotaz, koho budou volit a proč, odpovídali Novinkám také lidé v Nymburku.

Anketa volby v NymburkuVideo: Jiří Forman, Novinky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám