Hlavní obsah

Koho budou volit kardiochirurg Pirk, výtvarník Knížák a veslař Synek

Právo, Novinky, Sport.cz, kč, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Novinky.cz se před volbami ptají osobností z různých oblastí veřejného života, koho budou volit. Tentokrát odpovídal kardiochirurg Jan Pirk, výtvarník Milan Knížák a dvojnásobný mistr světa ve veslování Ondřej Synek. Stejnou otázku jsme položili také občanům z Brna.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Milan Knížák

Článek

Milan Knížák – výtvarník, bývalý ředitel Národní galerie v Praze

Vím přesně, koho volit nebudu. Se štítivostí se odtahuji od Babiše a Okamury. Oba pro mě reprezentují to nejodpornější, co v naší společnosti existuje. Navíc byl Babiš spolupracovníkem StB.

Nebudu volit komunisty, poněvadž si nepřeji nic z toho, co bylo, a oni se, bohužel, toho nedovedou a možná ani nechtějí zbavit. Nebudu volit žádnou levici, poněvadž považuji sociální stát za nefungujícího bastarda mezi socialismem a kapitalismem.

V pravici si budu velmi vybírat. Volil jsem ODS, ale tentokrát jsem se rozhodl, že dám hlas Svobodným (SSO) Petra Macha. Jsou nezkorumpovaní a mají jasně pravicový program, se kterým souhlasím.

Jan Pirk – kardiochirurg, přednosta IKEM

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Pirk

Nejsem ještě rozhodnut, kterou z pravicových stran budu volit.

Ondřej Synek – veslař, dvojnásobný mistr světa a olympijský medailista

Foto: Milan Malíček, Právo

Mistrovství republiky ve veslování na kanálu v Račicích jel také olympijský vítěz Ondřej Synek v páru s předsedou Českého veslařského svazu Jiři Kejvalem. Pár nakonec skončil na 4 místě .

Budu volit stranu ANO, líbí se mi jejich přístup, a hlavně že když někdo něco neví, dokáže říci jednoduše, to nevím. To nikdo z jiných stran prostě neřekne. Navíc většina lidi z ANO už má za sebou dost odpracováno, což se opět o jiných politicích říci nedá. Neznají reálný svět. Řekl bych, že je to čerstvý vítr do politiky.

Na dotaz, koho budou volit a proč, odpovídali Novinkám také lidé v Brně.

Předvolební anketa z BrnaVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám