Hlavní obsah

Klausovci chtějí jít společně do voleb, svolala je Bobošíková

Novinky, jov

Šéfka Suverenity Jana Bobošíková naplno rozjela realizaci projektu integrace klausovských sil, které chtějí zabojovat v předčasných volbách do Sněmovny. Ve středu uspořádala v novém sídle štábu své strany na pražském Smíchově schůzku s cílem sladit noty. Bobošíková představila vizi návratu ČR na cestu Václava Klause, která podle ní znamenala prosperitu.

Foto: archiv, Právo

Jana Bobošíková

Článek

„Výsledkem má být společná kandidátka. Vzhledem k předpokládanému termínu voleb by se nepodařilo založit nový subjekt,“ řekla Novinkám Bobošíková. Společná kandidátka bude s největší pravděpodobností pod hlavičkou Suverenity, je ale možné, že název bude ještě upraven. Jak už informovalo Právo, v souvislosti s možným opětovným zapojením Klause do aktivní politiky se hovoří o Suverenitě Václava Klause.

Bobošíková na dotaz Novinek uvedla, že se skutečně seskupují klausovské síly. „Ano, dá se to takto jednoznačně napsat,“ prohlásila. „Cílem je vrátit ČR na cestu prosperity, chcete-li, na cestu Václava Klause,“ doplnila s tím, že jde především o navázání na úspěšné Klausovy kroky z 90. let.

Buď do nesvobody a chudoby, nebo s Klausem
bývalý primátor Kladna Milan Volf

Všichni, kteří se přidávají do klausovských řad, by podle Bobošíkové přivítali exprezidentův návrat. „Zní nadšení, zaznívá, že pokud bude mít Václav Klaus zájem, udělají vše pro to, aby byl úspěšný,“ deklarovala šéfka Suverenity.

Spojují nás myšlenky, tvrdí Bobošíková

Na setkání dorazili například starosta Prahy 5 Miroslav Zelený z hnutí Uzdravme naši politiku, který původně kandidoval za TOP 09, nebo bývalý člen ODS z Plzeňska Petr Štillip. Oba se mají objevit na společné kandidátce pro předčasné volby do Sněmovny. Suverenita také obdržela deklarace dalších politiků, kteří volají po Klausově návratu.

Ozval se bývalý kladenský primátor Milan Volf. „Pokud se opravdu rozhodne k návratu, jsou členové Volby pro Kladno připraveni učinit vše pro to, aby tento návrat byl úspěšný. Společně se Suverenitou se domníváme, že platí tvrzení: „Buď do nesvobody a chudoby, nebo s Klausem“,“ napsal Volf. Obdobně se vyjádřil bývalý dlouholetý starosta Hodonína Lubor Šimeček, který byl 15 let členem ODS. Nyní působí v hnutí Šance pro Hodonín.

Související témata

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Václav Klaus

Foto: archiv, Právo

Jana Bobošíková

Podle Bobošíkové se integrací klausovských sil překresluje politická mapa země. „Překresluje se politická mapa. Dávají se dohromady lidé, které spojují myšlenky, ne stranická příslušnost,“ je přesvědčena.

Podle Bobošíkové se integrací klausovských sil překresluje politická mapa země. „Překresluje se politická mapa. Dávají se dohromady lidé, které spojují myšlenky, ne stranická příslušnost,“ je přesvědčena.

Bobošíková uspořádala setkání na pražském Náměstí Kinských, kde sídlí právě hnutí Uzdravme naši politiku. Nově zde bude působit i volební štáb zastřešující Suverenity. Podle první místopředsedkyně strany Jany Volfové se oba subjekty podělí o náklady za pronájem a provoz kancelářských prostor.

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus je jen krok od návratu do politiky

Bývalý prezident Václav Klaus je podle všeho jen krůček od návratu do aktivní politiky. Právo to zjistilo z informací z Klausova okolí a stejnou možnost...

Výběr článků

Načítám