Hlavní obsah

Klaus zklamán postupem koalice, otazníky trvají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Průběh a výsledky posledních jednání vládní koalice zklamaly prezidenta Václava Klause. Zveřejněná stanoviska podle něj nejsou dostatečnou zárukou věrohodného a stabilního uspořádání koaličních poměrů na zbytek volebního období, jak žádal. "Otazníky nad původní příčinou krize navíc odstraněny nebyly," konstatoval na rozdíl od ČSSD prezident Klaus.

Foto: Zoo Brno

Žirafa síťovaná

Článek

"Naše země politický klid a politickou stabilitu potřebuje, ale průběh a výsledky posledních jednání vládní koalice, které se tváří, že toto přinášejí, mne zklamaly," napsal ve svém prohlášení prezident.

"Občané právem očekávali, že jsou si koaliční politici jejich vážného znepokojení vědomi a že nabídnou více než polovičaté kroky, kterými je celý problém pouze odsouván. Další několikatýdenní balancování na hraně rozpadu současné vládní koalice pokládám za málo uspokojivé," dodal Klaus.

Lidovci, kteří současnou vládní krizi odstartovali vyjádřením nedůvěry premiérovi Stanislavu Grossovi, ve čtvrtek dočasně ustoupili od svého požadavku na jeho výměnu. Nechtějí prý jitřit předsjezdovou atmosféru v ČSSD. Místopředseda sociální demokracie Zdeněk Škromach prohlásil, že ČSSD považuje premiérovy majetkové poměry za urovnané. [celá zpráva]

Anketa

Objasnil podle vás premiér Stanislav Gross své majetkové poměry dostatečně?
Ano
14,2 %
Ne
85,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1034 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám