Hlavní obsah

Klaus vyrazil vlakem do Ostravy, poprvé využil soukromého dopravce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Václav Klaus se v úterý v podvečer vydal na pracovní cestu do Ostravy. Jako již několikrát v minulosti využila hlava státu vlak, poprvé však Klaus cestuje se soukromým RegioJetem podnikatele Radima Jančury. Zpět do metropole se Klaus ve středu vrátí kvůli nabitému programu letecky.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Prezident Václav Klaus zdraví novináře před odjezdem vlaku RegioJet, kterým cestoval z pražského Hlavního nádraží do Ostravy.

Článek

Po příjezdu do Ostravy si cestu pochvaloval. Na dotaz, proč si vybral RegioJet, Klaus odpověděl, že většinu věcí, které ke svému životu potřebuje, získává od soukromníků. "Já si nekupuji státní rohlík, já si kupuji soukromý rohlík a v tomto smyslu myslím, že když je tu soukromý dopravce, který trošku prohání toho nesoukromého dopravce, tak je to pro nás pro všechny dobře," řekl.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Prezident Václav Klaus přichází k vlaku RegioJet, vlevo je Jindřich Forejt, šéf protokolu Kanceláře prezidenta republiky.

Klaus k vlaku přišel s jízdenkou v ruce jen několik minut před odjezdem. Na prvním nástupišti na něj čekali stevardky a zástupci společnosti. Prezident a jeho doprovod se pak usadili mezi cestující do jednoho z vozů RegioJetu, který má pouze vagony druhé třídy. Přítomnost hlavy státu ve vlaku vyvolala tázavé pohledy některých spolucestujících, běžný provoz linky ale nijak nenarušila.

Cesta do Ostravy RegioJetem trvá zhruba tři hodiny a čtyřicet minut. "Mám s sebou plnou tašku práce, pracoval bych, i kdybych jel autem, a to je zase lepší pracovat tady," poznamenal Klaus.

Služby soukromého dopravce si po vystoupení ve stanici Ostrava - hlavní nádraží pochvaloval. "Cesta utekla jako voda. Kdykoliv takto budu znovu cestovat," řekl prezident.

Prezident do Ostravy cestoval vlakem i letos v září, když tam jel zahájit školní rok na gymnáziu svého syna. Tehdy jel ale spojem Pendolino Českých drah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám