Hlavní obsah

Klaus: Slovo Tlustý nepadlo, bavili jsme se o vážných věcech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident Václav Klaus se ve středu na Pražském hradě sešel s hejtmany dvanácti krajů a pražským primátorem. Řešili roli krajů a to, jak si na ně lidé za dobu jejich existence zvykli. Klaus odmítl, že by s hejtmany, kteří jsou všichni až na jihomoravskou výjimku z ODS, probíral situaci s odposlechy a kauzu kolem Jana Moravy a Vlastimila Tlustého.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Klaus na setkání s hejtmany

Článek

„Slovo Tlustý mezi námi nepadlo, zabývali jsme se vážnými věcmi. Politika není o skrytých odposleších, telefonech a nastrčených figurkách,“ řekl Klaus po setkání. Jeho slova potvrdil i hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský.

Klaus zdůraznil to, že hejtmanům se povedlo udělat z krajů uznávanou autoritu. Lidé, kteří se k nim ze začátku stavěli negativně, kraje podle jeho slov začali uznávat.

Upozornil také na to, že nečeká, že by lidé přišli k nadcházejících říjnovým volbám ve větším počtu než k těm minulým. V roce 2004 přišlo do krajských zastupitelstev hlasovat 27,5 procenta lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám