Hlavní obsah

Klaus jako Neo z Matrixu aneb internet se baví útokem na prezidenta

Novinky, val
Praha

Jak už poslední dobou bývá u sledovaných událostí zvykem, ani tentokrát na sebe internetoví vtipálci nenechali dlouho čekat a vzali si na mušku páteční střelbu na prezidenta Václava Klause. Vyobrazili ho jako „vyvoleného“ Nea z Matrixu či coby Whitney Houstonovou v náruči Kevina Costnera na plakátu k filmu Osobní strážce.

Foto: Ateo.cz

Václav Klaus se stal terčem internetových vtipů.

Článek

Sotva média přinesla v pátek zprávu o střelbě z airsoftové pistole na Václava Klause, prostřednictvím sociálních sítí se začaly šířit humorné fotomontáže s prezidentem v hlavní roli. Klause vyobrazují jako protagonistu známých snímků i reklam. Třeba na automobil Kia Cee'd.

Foto: Ateo.cz

Václav Klaus se stal terčem internetových vtipů.

Známý obrazový glosátor politických událostí Ateo připodobnil Klause k hlavnímu hrdinovi snímku Matrix, který je schopný vyhýbat se střelám. Snímek doplnil komentářem "Operetní 'atentát' na prezidenta Klause měl poněkud komické rysy...".

Do podstatně méně hrdinské role jej pasovali vtipálci, kteří Klause zaměnili s Whitney Houstonovou v náruči jejího filmového bodyguarda Kevina Costnera. Fotomontáží obálky známého filmu Osobní strážce si dělá legraci z celého incidentu i reakce ochranky.

Foto: facebook

Stranou nezůstal ani jeden z nejčastějších hrdinů tuzemských vtipů - americká akční legenda Chuck Norris. Ve zmíněné montáži jej Klaus povolává do zbraně jako svého nového bodyguarda.

Foto: Facebook.com

Václav Klaus se stal terčem internetových vtipů.

V jiné fotomontáži vyobrazili autoři několik dětských „bojových“ hraček, jako jsou vodní pistole či nafukovací kladivo, a doprovodili je slovy „Policie našla při razii v bytě útočníka děsivý zbrojní arzenál“. V další montáži zase vtipálci přirovnali náboje airsoftové zbraně k antiperlím.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Incident se stal v pátek krátce před 15:00, když prezident po otevření mostu v Chrastavě procházel obklopen davem lidí. Útočník vytáhl plastovou pistoli ve chvíli, kdy okolo něj Klaus procházel, a několikrát zmáčknul spoušť. Muž pak z místa odešel, aniž ochranka zasáhla. Novinářům řekl, že politici neposlouchají, jsou "slepí a hluší k nářkům lidu" a tohle byla podle něj jediná možnost, jak dát najevo nespokojenost. Šestadvacetiletému muži nyní hrozí za výtržnictví až dva roky vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám