Hlavní obsah

Klaus dostal další pokutu

Praha

Exprezident Václav Klaus dostal pokutu deset tisíc korun za to, že v lednu navštívil bez zakrytých dýchacích cest uzavřenou restauraci, uvedl deník Blesk.

Foto: Novinky

Václav Klaus dostal už jednu pokutu za nenasazenou roušku

Článek

Už dřív Klausovi kvůli takové návštěvě vyměřil třítisícovou pokutu pražský magistrát, nyní ho potrestala hygienická stanice.

První pokutu už exprezident podle svých slov zaplatil, s druhou ale nesouhlasí.

„Částečně to považuji za hon na svoji osobu a částečně za skoro logický důsledek, že jsem osobou známou, kterou někteří lidé mají radost udávat,“ míní Klaus.

Klaus: Arenbergerův výrok je vrchol arogance a papalášství

Domácí

Klaus přišel podle Blesku v polovině ledna do restaurace Dejvická 34 v Praze 6. Čtenář deníku, který si šel do restaurace pro jídlo a exprezidenta vyfotografoval, Blesku řekl, že Klaus bez roušky šel v restauraci hned do spodních prostor podniku. Vchod následně hlídali Klausovi osobní strážci. V podniku Klaus strávil asi hodinu a čtvrt.

Václav Klaus, 2. prezident České republiky

Domácí

Exprezident už dříve řekl, že odmítá tvrzení, že by svým chováním měl špatný vliv na veřejnost. Není prý tím, kdo káže vodu a pije víno, a pravidla kritizuje už od začátku. Narážel tak na jiné politiky, kteří veřejnost vyzývali k dodržování pravidel a následně byli sami přistiženi při jejich porušování, například exministr zdravotnictví Roman Prymula při návštěvě restaurace Rio's.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám