Hlavní obsah

Klaus: Dobeš byl úspěšný ministr, premiér si mi na něj nestěžoval

Právo, Jiří Ovčáček
Vídeň
Aktualizováno

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) byl podle prezidenta Václava Klause jedním z relativně velmi úspěšných ministrů složitého rezortu. Klaus nejen, že necítí problémy v práci ministra, ale navíc upozornil, že si mu na Dobeše nestěžoval premiér Petr Nečas (ODS) ani jiný člen vlády.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus s ministrem dopravy Pavlem Dobešem

Článek

„K ministru Dobešovi bych řekl, že se mně zdál jako jeden z relativně velmi úspěšných ministrů právě tohoto velmi složitého rezortu. Takže necítím problém defektu jeho práce a nikdy jsem o něm předsedou vlády či kýmkoliv jiným nebyl informován. To říkám velmi rezolutně a velmi nahlas,“ řekl Klaus ve středu ve Vídni, kde je na státní návštěvě, na dotaz Práva.

Prezident se v této souvislosti pozastavil nad tím, že v ČR dochází k rychlému sledu rezignací, které podle něj neprospívají obrazu země v zahraničí. Zpráva o chystaném prosincovém Dobešově konci mu proto radost neudělala.

„Vidím, že odchází šéf policejních ochranných služeb pan (Vladislav) Husák, že odchází šéf podniku Lesy ČR (Svatopluk Sýkora), že odchází ministr dopravy, tak to zas musím říci, že jakkoliv se snažím pyšně prezentovat ČR jako politicky a ekonomicky stabilní zemi, že třeba zrovna tato zpráva, kterou si přečtu při snídani v hotelu, tak ta mně takovou radost nedělá,“ podotkl Klaus.

Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake po jednání vlády uvedla, že prezidentův názor "bere na vědomí".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám