Hlavní obsah

Václav Klaus byl v zakázaném okrese. Hrozí mu pokuta

Bývalého prezidenta Václava Klause opět řeší hygienická stanice pro porušení opatření proti koronaviru. Měl odjet do svého bytu na Trutnovsku, kde strávil víkend. Nyní mu hrozí pokuta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Klaus

Článek

Server Seznam Zprávy uvedl, že Klaus odjel do svého bytu v Černém Dole po vyhlášení opatření na Trutnovsku, které se uzavřelo v únoru spolu se Sokolovskem a Chebskem.

Serveru to potvrdila ředitelka pražské hygieny Zdeňka Jágrová: „Podnět jsme předávali Městskému úřadu v Trutnově. Jednalo se o informaci, že pan exprezident porušil usnesení vlády návštěvou uzavřeného okresu.“

Václav Klaus má covid

Domácí

Hygiena na porušení přišla, protože exprezident se nakazil koronavirem a hygienici zjišťovali, s kým se stýkal. Z Institutu Václava Klause se dozvěděli, že byl v Černém Dole. Podle mluvčího exprezidenta Petra Macinky si však Klaus sehnal všechny potřebné dokumenty i výpis z katastru, aby mohl do své nemovitosti odjet. Prošel také policejní kontrolou.

Václav Klaus dostal za neroušku pokutu 10 tisíc korun

Domácí

Václav Klaus dostal nedávno pokutu za veřejné vystoupení bez roušky. Zaplatit má 10 tisíc korun, podal však proti rozhodnutí odpor.

Václav Klaus, 2. prezident České republiky

Domácí

Porušení vládních protiepidemických nařízení se Klaus dopustil loni 28. října před Obecním domem v Praze, kde u příležitosti státního svátku vystoupil bez zakrytých dýchacích cest s projevem, v němž omezení kvůli koronaviru kritizoval. Bez roušky pak přišel i na oslavy 17. listopadu na Národní třídě.

Reklama

Výběr článků

Načítám