Hlavní obsah

Kdo byl Benjamin Larochaix? Ke Kellnerovi měl velmi blízko

Při tragické nehodě vrtulníku na Aljašce zemřel v sobotu kromě českého podnikatele a jednoho z nejbohatších lidí světa Petra Kellnera také Benjamin Larochaix. Aljašská policie uvedla, že se jednalo o českého občana a podle všeho měl k Petru Kellnerovi velmi blízko.

Foto: Instagram Benjamina Larochaixe

Benjamin Larochaix

Článek

Padesátiletý Larochaix byl původem Francouz a v životě se věnoval zejména snowboardingu. Po nehodě ho agentura AP označila s odvoláním na aljašskou policii za českého občana. Jakožto trenér a instruktor snowboardingu byl zakladatelem amatérského snowboardového týmu PPF Team, který měl sponzorovat právě Kellner.

Larochaix se jako trenér zúčastnil rovněž zimních olympijských her mládeže 2016 v norském Lillehammeru, kde koučoval svoji dvaadvacetiletou dceru Thálii, kterou dovedl k sedmému a jedenáctému místu.

Co zatím víme o nehodě Petra Kellnera

Amerika

Larochaix si podle svých slov zamiloval Aljašku, kde přišel při sobotní nehodě na palubě vrtulníku o život společně s Petrem Kellnerem a dalšími třemi občany Spojených států. Jediným, kdo nehodu přežil, je podle informací Práva David Horváth, který Kellnera často doprovázel. Horváth je bývalý mistr ČR ve snowboardingu na U-rampě.

Petr Kellner měl ke sportu velmi blízko. Kromě snowboardového týmu podporoval v minulosti třeba hokejový Liberec, kde byl vídán v ochozech arény, která nese jméno jedné z jeho společností. V minulosti byl rovněž spolumajitelem pražské Slavie. Kellnerova čtyřiadvacetiletá dcera Anna je také úspěšnou parkurovou jezdkyní.

Reklama

Související články

Petr Kellner tragicky zahynul

Při pádu vrtulníku na Aljašce podle agentury AP a listu The New York Times zahynulo pět lidí, mezi nimi i český miliardář Petr Kellner. Tragická událost se...

Výběr článků

Načítám