Hlavní obsah

Kavárna vstává z mrtvých. Její šéf dělal stěhováka

Jindřich Ginter, Právo, Jindřich Ginter

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevření zahrádek restaurací, hospod a kaváren potěšilo nejen zákazníky, ale i jejich majitele a provozovatele. „Konečně jsme dnes vydělali alespoň na výplatu obsluhy. Po bezmála devíti měsících. Přišli i někteří stálí hosté, ale zprvu jsem je po té době ani nepoznal,“ říká třicetiletý majitel stylové kavárny na Smíchově.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

A zahrádky? „Hlavně ať už neprší. Vždyť za sotva patnáct metrů čtverečních, čtyři stolečky, platím městu bezmála patnáct tisíc korun měsíčně a správě komunikací také patnáct,“ dodává.

Konečně jsme dnes vydělali alespoň na výplatu obsluhy
majitel kavárny

Sice si zažádal o covid podporu a vlastník domu mu s nájmem čeká, ale více než půl roku existenci kavárny dotoval. „A nikoliv z úspor. Koupil jsem za pár korun velkou dodávku, domluvil pár brigádníků a dělám stěhováka,“ dodává energický muž.

Zahrádky jsou dražší už teď a ceny ještě stoupnou

Domácí

Zahrádkám ale věří. Však také nyní připravuje zahrádku se stánkem přímo na cyklotrase u Berounky v Mokropsech nedaleko Prahy. Od vlastníka si prostor pronajal za rozumné peníze a sehnal si starší stánek na občerstvení, který zrenovoval.

„Nevěřil jsem tomu, ale sehnat festovní klasický stánek je téměř nemožné,“ říká.

„Je po nich velká sháňka. Prodal jsem motorku a investoval do něj,“ říká kavárník. Nový lak, nové vnitřní vybavení. „Už teď bych ho klidně prodal se ziskem,“ dodává majitel kavárny.

Restaurace otevřely zahrádky, hosty odrazuje počasí

Domácí

O publicitu ale nestojí. „Nepotřebuji, aby si mě lidé, kteří nám s nástupem pandemie přáli krach – a že prý polovina z nás je zbytečná –, brali do úst. Kdo chce dobrou kávu nebo posedět u piva s fajn lidmi, ten si nás najde,“ uzavírá.

Reklama

Výběr článků

Načítám