Hlavní obsah

Kandidát Pirátů do Senátu nakreslil hákový kříž do Davidovy hvězdy. Bartoš se naštval

Aktualizováno

Pirátskému kandidátovi do Senátu Tomáši Tožičkovi, který v příspěvku na sociální síti nakreslil do Davidovy hvězdy hákový kříž, hrozí stažení z kandidátky. Věc s ním bude spolu s vedením strany projednávat v pondělí předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Foto: Česká pirátská strana

Tomáš Tožička na snímku z roku 2014

Článek

Podle Bartoše jde sice o 11 let starý příspěvek, přesto jde o nevhodnou formu reakce. „Izrael je náš důležitý partner a přítel České republiky. 11 let starý screenshot, na kterém Tomáš Tožička dle mých informací reaguje na článek Marka Švehly ke konfliktu v Gaze, má formu, kterou považuji za značně nevhodnou a problematickou a budu s ním věc řešit,“ napsal Bartoš na Twitter.

V neděli odpoledne Bartoš na Twitteru upřesnil, že v pondělí budou spolu s Tožičkou jednat o jeho stažení z kandidátky: „Po dohodě a po komunikaci s kandidátem, zástupci kraje a republikovým předsednictvem budeme v pondělí na jednání RP projednávat stažení kandidátky Tomáše Tožičky v senátním obvodě 32.”

Tožička kandiduje do Senátu v doplňovacích volbách na Teplicku, kde se místo senátora uvolnilo po zesnulém Jaroslavu Kuberovi (ODS). Tožička nedávno vzbudil pozornost svými slovy o tom, že kapitalismus a pravicová politika jsou zločiny proti lidskosti.

Tožičkův příspěvek komentoval na Twitteru šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. „Do senátních voleb vysílá Pirátská strana individuum, které neváhá namalovat hákový kříž do Davidovy hvězdy. Pokládám takové projevy za vrchol hnusu a zásadně proti nim protestuji. Teď to není útok na politickou konkurenci. Za tohle bych rozbil hubu i vlastnímu bráchovi,“ uvedl Kalousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám