Hlavní obsah

Kalousek se ohradil proti útoku pražské ODS ohledně kauzy Promopro

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Regionální rada pražské ODS přijala usnesení, v němž odsuzuje údajně nezákonný postup ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) a jeho Finančně analytického útvaru v souvislosti se zveřejňováním informací v kauze Promopro. Kalousek se proti tomuto vyjádření ohradil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Pražští občanští demokraté žádají, aby stranické vedení "důrazně vystupovalo proti systematickému politickému a mediálnímu zneužívání Finančně analytického útvaru ze strany Miroslava Kalouska".

Kalousek označil vstupování politické strany do celého šetření za nešťastné. "Nejedná se o politický spor, ale o standardní šetření podezřelých finančních machinací," konstatoval ministr.

"Skutečnost, že je z tohoto šetření pražská ODS nervózní, ještě neznamená, že dovolím profesionální práci svého útvaru ODS převyprávět," doplnil Kalousek.

Kalousek minulý týden prezentoval práci svých podřízených, kteří zjistili, že část peněz, které společnost Promopro inkasovala za zajištění audiovizuální techniky v průběhu českého předsednictví EU, směřovala na účty v zahraničí. [celá zpráva]

V kauze figuruje i nynější ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), který byl v dané době ministrem pro evropské záležitosti, do jehož kompetence věci ohledně předsednictví spadaly.

Pražští občanští demokraté se rovněž zabývali otázkou zrušení oblastních sdružení v 1. a 5. pražském obvodu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám