Hlavní obsah

Když někdo ubližuje, musíme mu dát přes držku, říká Jurečka o Putinovi

Když někdo ubližuje dětem, ženám a starým lidem, musíme si vyhrnout rukávy a dát mu přes držku. Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka to řekl v souvislosti s ruskou invazí, vedenou prezidentem Vladimírem Putinem, v bilančním projevu na sobotním sjezdu strany. Teď podle něj není ani možné říct, jaký bude další vývoj migrační krize.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka na volebním sjezdu strany

Článek

„Dostávám otázky od lidí, kteří říkají: pane ministře, jaký bude vývoj, kolik lidí přijde a kdy se budou moci vracet,“ začal Jurečka.

Perebyjnis: Vidíme faktickou porážku Ruska

Domácí

Řekl, že vždy odvětí, ať mu nejprve oni poví, co bude dělat „válečný zločinec v Kremlu“, aby mohl předestřít možné scénáře. „Nikdo to dnes neumí říct,“ povzdechl si ministr práce a sociálních věcí.

„Co můžeme říct: když někdo ubližuje bezbrannému, páchá bezpráví, ubližuje dětem, ženám, starým lidem, nemůžeme stát bokem, musíme si vyhrnout rukávy a dát někomu takovému přes držku,“ dodal v zápětí.

Jurečka nemá vyzyvatele. KDU-ČSL si v Ostravě volí nové vedení

Domácí

Jurečka v ostravském hotelu Clarion obhajuje post v čele strany. Podle očekávání nemá ve volbě protikandidáta a mohl by být zvolen v prvním kole.

Reklama

Výběr článků

Načítám