Hlavní obsah

Jste zlatej, děkoval zadýchaný Bendl Zaorálkovi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sněmovna ve čtvrtek po delší době zažila humornou vsuvku. Postaral se o ni ministr zemědělství Petr Bendl (ODS), který dorazil k řečnickému pultíku po dlouhém běhu po Sněmovně a před svým vystoupením se potřeboval nejprve vydýchat. Místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) mu to s úsměvem umožnil.

Zadýchaný Bendl ve Sněmovně

 
Článek

Poslanci ve čtvrtek dopoledne projednávali protipovodňová opatření, která byla realizována v loňském roce. Problematika spadá do gesce ministerstva zemědělství, leč ministr v sále chyběl.

"Bylo by dobré, kdybyste tu někde přilákali pana ministra Bendla. Byl tady. Před chvílí tady ještě byl. Ale už není," pátral po jednacím sále Zaorálek. Ministr se však vzápětí objevil a jal se předložit matérii poslancům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) s místopředsedou komory Lubomírem Zaorálkem (ČSSD)

"Omlouvám se, malinko se jenom vydýchám, neboť jsem byl na jednání zemědělského výboru," pobavil zadýchaný ministr kolegy. Zaorálek opáčil, že počká, za což mu ministr poděkoval. "Jste zlatej," odtušil k pultíku řídícího schůze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Bendl

Zaorálek následně připustil, že jednání Sněmovny postupuje rychle. "No ale je třeba se tomu přizpůsobit, pane ministře," pokáral v nadsázce Bendla.

"Však vidíte. Kdybyste mě viděl, jak jsem běžel, tak byste věděl, že jsem se snažil přizpůsobit. Přizpůsobit tempu Poslanecké sněmovny. Akorát jsem se u toho zadýchal," uzavřel ministr a začal se věnovat protipovodňovým opatřením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám