Hlavní obsah

Jeden ze zraněných vojáků je z Afghánistánu zpět v ČR

PRAHA

Jeden z českých vojáků, kteří byli ve středu zraněni při přestřelce v afghánské provincii Lógar, byl ve čtvrtek převezen do vlasti. Muž, který utrpěl středně těžká zranění, byl hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Informoval o tom generální štáb. Zbylých šest zraněných vojáků zůstává i nadále v Afghánistánu.

Článek

Vojáka do Prahy přepravil vrtulník z americké základny v německém Rammsteinu, tam jej z aghánského Baghrámu v ranních hodinách transportoval vojenský speciál americké armády.

Dva ze zraněných vojáků jsou i nadále v pěči českých vojenských lékařů v polní nemocnici v Kábulu. Ostatní čtyři jsou léčeni na základně Shank v Lógaru.

foto: Yahoo.com/Ondřej Lazar Krynek

Středeční útok se udál asi čtyři kilometry od základny Shank. Neznámí útočníci na patrolu stříleli z ručních zbraní a protitankových granátometů.

"Patrolu tvořila celkem čtyři vozidla a 21 osob. Čeští vojáci palbu opětovali. Při incidentu utrpěl podpraporčík O.K. (1984) středně těžké poranění, dalších šest vojáků - rotmistr J.M (1979), podpraporčík O.B. (1984), praporčík M.K. (1972), rotný M.D.(1984), nadporučík J.L.(1978) a rotmistr J.H. (1976) jsou zraněni lehce," oznámilo ve středu ministerstvo.

Útok měl podobný charakter jako ten z minulého týdne, který skončil zraněním tří Čechů. Dva se z nich se už léčí v Praze. Třetí, s lehkým zraněním, v Afghánistánu zůstal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám