Hlavní obsah

Základna českých vojáků v Afghánistánu byla opět ostřelována

Terčem dalšího raketového útoku se v noci na středu stala základna Shank v afghánské provincii Lógar, kde slouží čeští vojáci z provinčního rekonstrukčního týmu. Informoval o tom generální štáb Armády České republiky. Při podobném útoku byli v noci na pondělí zraněni tři čeští vojáci. Nový útok si zraněné nevyžádal.

Článek

Na základnu byly vypáleny čtyři rakety. Všechny dopadly do prostoru základny a jedna dokonce explodovala poblíž prostoru, který užívají čeští vojáci. Nikdo z vojáků nebyl zraněn. Střepiny poškodily ubytovací prostory.

Vojáci zjistili, odkud byly rakety vypáleny a střelbu opětovaly. Zároveň byla koaličními silami přijata protiopatření, jejichž výsledkem bylo zadržení celkem 15 osob.

foto: Yahoo.com/Ondřej Lazar Krynek

Předchozí útok si vyžádal tři zraněné

Už v noci na pondělí byly na základnu Shank, kde je dvě stě vojáků z provinčního rekonstrukčního týmu, vypáleny tři rakety. Jedna z nich dopadla do prostoru základny a zranila tři české vojáky. Dva středně těžce zranění byli přepraveni do americké polní nemocnice na základně v Bagrámu, lehce zraněný voják je ošetřován na domovské základně. Zranění mají být v nejbližších dnech přepraveni do České republiky.

Letos už dva čeští vojáci v Afghánistánu přišli o život, dalších sedm bylo zraněno. Loni tam zemřel jeden český voják a dva byli zraněni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám