Hlavní obsah

Jaro dorazí už příští týden, v pondělí bude až 15 stupňů

Aktualizováno

Meteorologové na následujících 30 dní slibují průměrné teploty a množství srážek nevybočující z dlouhodobých hodnot. Plyne to z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Velmi teplý bude úvod příštího týdne, kdy se na východě teploty dostanou až k 15 stupňům.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Období od 12. března do 8. dubna nabídne coby celek průměrné teploty. Teplejší, než je obvyklé, bude příští týden.

„Maximální denní teploty budou nejčastěji v intervalu 7 až 12 stupňů Celsia, jen v pondělí na východě Moravy a Slezska až 15 stupňů,” očekávají meteorologové. Po celý týden bude nejčastěji oblačno až zataženo s přeháňkami či deštěm, v horských polohách se sněžením.

Druhý a třetí týden období, tedy od 19. března do 1. dubna budou teplotně pravděpodobně průměrné. Poslední týden od 2. do 8. dubna vychází jako nejteplejší s průměrnou týdenní maximální teplotou kolem 12 stupňů Celsia.

Ani z hlediska srážkových úhrnů nepřinese sledované období výraznější excesy.  „Nejvíce srážek by mělo spadnout hned v prvním týdnu s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 12 milimetrů. Pravděpodobně nejméně srážek spadne v týdnu od 19. do 25. března, kolem 5 milimetrů,” uvádí výhled.

Průměrná teplota v celém sledovaném období je 5,1 stupně Celsia, průměrný úhrn srážek odpovídá 42 milimetrům.

Reklama

Výběr článků

Načítám