Hlavní obsah

Husáka po teplické oslavě prověřuje vnitřní kontrola

Aktualizováno

Účast libereckého krajského policejního šéfa Vladislava Husáka na sobotní narozeninové oslavě v teplickém hotelu Prince de Linge vyšetřuje odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia. Mluvčí krajského ředitelství nechtěl kauzu blíže komentovat. Husák v úterý dopoledne přijel k jednání na prezidiu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladislav Husák

Článek

„Vzhledem k tomu, že se případem v současné době zabývá odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia, tak my k tomuto případu nemůžeme být v současné době více konkrétní,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Právo se snažilo ráno Husáka oslovit přes sekretariát, tamní pracovnice ale kolem 9. hodiny ráno uvedla, že pan ředitel tam fyzicky není. Později vyšlo najevo, že Husák jel do Prahy na policejní prezidium.

Na teplické party byl i krajský policejní ředitel Husák. Švejdar posílá kontrolu

Domácí

Narozeninové oslavy podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy se účastnili například i předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO), místopředseda Rady České televize Jiří Šlégr nebo expremiér Jiří Paroubek. Hnilička po kritice rezignoval na poslanecký mandát.

Podle Robovského se krajský policejní ředitel k celé věci nebude pravděpodobně vyjadřovat. „Vzhledem k tomu, že pan ředitel se již v médiích k věci vyjádřil a vzhledem k probíhajícímu prověřování ze strany odboru vnitřní kontroly, tak nepředpokládám, že bychom na to v dohledné době ještě reagovali,“ dodal mluvčí s odkazem na internet.

Hnilička skončí jako poslanec. Byla to zbytečná chyba, řekl

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám