Hlavní obsah

Hašek podává kvůli údajnému uplácení šumperské delegátky trestní oznámení

Právo, Novinky, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Místopředseda ČSSD a jihomoravský hejtman Michal Hašek ve čtvrtek zadal právníkům úkol vypracovat trestního oznámení za šíření pomluvy. Dotklo se jej tvrzení členky šumperské ČSSD, která obvinila kolegu, že jí nabízel peníze peníze, pokud bude na sjezdu ČSSD volit Haška.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD)

Článek

"Z obvinění, která konstruují dva členové sociální demokracie v Šumperku, jsem velmi znechucen. Chtěl bych zdůraznit, že podobné praktiky kategoricky odmítám a hluboce s nimi nesouhlasím," konstatoval Hašek a vyzval oba aktéry, aby se obrátili na policii.

Marie Barančíková tvrdí, že jí kolega Zdeněk Muroň nabízel 50 000 korun a další materiální výhody, když při volbě předsedy ČSSD bude hlasovat pro Haška. Žena o tom informovala své stranické kolegy. Informaci přinesla Mf Dnes.

Stranické orgány případ prošetřují a zvažují jeho předání policii. Někteří kolegové považují nabídku spíše za žert, Muroň jakýkoliv úplatek popírá.

Sobotka o průběhu sjezdu nepochybuje

Šéf strany Bohuslav Sobotka nevěří, že by na sjezdu k něčemu takovému došlo. „Pokládám sjezd za plně demokratický,“ uvedl ve čtvrtek s tím, že podle něj proběhl zcela korektně podle všech pravidel.

Informace o údajném kupování hlasů je pro něj nová a musí být nejdříve prověřena. „Takových osočení se může objevit celá řada,“ prohlásil Sobotka.

Že by k něčemu takovému mohlo dojít mezi delegáty středočeského a jihomoravského kraje, vyloučili jejich představitelé Jeroným Tejc a Václav Zemek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám