Hlavní obsah

Hamáček: Používat Babiše mladšího v kampani je pomyslné dno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) je Andrej Babiš mladší využíván v kampani před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny. Řekl to v souvislosti se čtvrtečním vystoupením syna premiéra Andreje Babiše na předvolebním mítinku hnutí ANO v Ústí nad Labem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Andrej Babiš mladší (vlevo) a režisér Vít Klusák

Článek

„Pro mě je to velmi smutný příběh vztahu mezi otcem a synem. To je asi maximum toho, co se k tomu dá říci, protože používat toto v kampani, to už je asi opravdu nějaké pomyslné dno,“ uvedl Hamáček v nedělní Partii v TV Prima.

„Oni asi nebyli na Větruši na polívce náhodou,“ doplnil předseda ČSSD.

Odkazoval na to, že premiérův syn následně vysvětloval, že na ústecký zámeček dorazil spolu s režisérem Vítem Klusákem náhodou na polévku.

Babiš mladší narušil zahájení kampaně ANO

Domácí

Babiš mladší tam konfrontoval svého otce, kterého dlouhodobě obviňuje, že ho nechal zavléct na Krym kvůli takzvané kauze Čapí hnízdo. Před novináři oznámil, že je psychicky v pořádku.

„Právě jsem vyšel od psychologa a mám soudního znalce. Jak se cítíš, když mě vidíš?” uvedl Babiš mladší. Následně místo bez kontaktu s otcem opustil. Premiér jen v médiích reagoval tím, že ví, kdo jeho syna zneužívá, ale nechce to blíže komentovat.

Syn je rukojmí podvodníka, mám o něj strach, řekl Babiš

Domácí

Na Hamáčkova slova navazoval v pořadu šéf KDU-ČSL Marian Jurečka. Uvedl, že si neumí představit, že by viděl svého syna po dvou letech, stála mezi nimi ochranka, neudělal gesto, a nechal syna odejít, jako to udělal premiér Babiš.

Zeman vyjádřil Babišovi solidaritu: Syn je nemocný a organizuje ho Klusák

Domácí

Zároveň odmítl, že by aktivní kandidáti koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) využívali Babiše mladšího v předvolebním boji. „Pokud se s ním někdo fotil z bývalých politiků, ptejte se na to jeho,“ dodal lidovec.

V médiích se před časem objevila zpráva, že se fotil s premiérovým synem například exposlanec TOP 09 Miroslav Kalousek.

Babiš mladší s Kalouskem vyrazili na pivo

Domácí

Best in covid

Hamáček zároveň v pořadu komentoval slova premiéra Babiše, který tento týden uvedl, že po roce opět platí, že je ČR spolu s ostatními zeměmi V4 „best in covid“.

„Teď to zopakovat byla podle mě chyba, protože tady spousta lidí ztratila své blízké v důsledku té nemoci a mně je líto každého lidského života. A ta parafráze mi prostě vhodná nepřišla,“ řekl vicepremiér na adresu předsedy vlády Babiše.

Zase jsme best in covid, kasal se Babiš před odletem do Slovinska

Domácí

Ostře se do něj pustil i Jurečka. „Ten výrok byl výsměchem všem těm, kterým někdo blízký odešel, a kteří dnes řeší, že nemají mámu, tátu, anebo rodiče, a nemohli se s nimi třeba ani důstojně rozloučit,“ kritizoval Jurečka.

Výrok „Best in covid” pronesl Babiš loni 31. srpna na Bledském strategickém fóru. O měsíc později začala v ČR druhá vlna nákazy, mnohem silnější než na jaře 2020, a ČR se po strmém nárůstu počtu nakažených i zemřelých stala jednou z nejhůře zasažených zemí na světě s ohledem na počet obyvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám