Hlavní obsah

Babiš mladší narušil zahájení kampaně ANO

Andrej Babiš mladší ve čtvrtek nečekaně přišel na zahájení kampaně hnutí ANO v Ústeckém kraji. K zámečku Větruše přišel konfrontovat svého otce, premiéra Andreje Babiše, který dnes slaví 67. narozeniny.

Andrej Babiš ml. u zámečku Větruše, kde ANO zahájilo kampaňVideo: Aleš Pelikán, CNN Prima NEWS, Právo

 
Článek

„Jak se cítíš? Proč jsi mi ublížil? I s tím Rusem Protopovovem,” obul se Babiš mladší do svého otce z bezprostřední blízkosti, na což premiér odmítavě kroutil hlavou.

„Budu se bránit, budu bojovat,“ pokračoval Babiš junior. Střídal při tom češtinu i slovenštinu.

„Dneska máš narozeniny. Jsem naštvaný, ale informace, že jsem psychologicky v pořádku, by měla být nejlepší věc, kterou bys mohl slyšet na svoje narozeniny,“ pokračoval. Premiér dlouhodobě poukazoval na to, že jeho syn trpí schizofrenií.

„Přeji ti hodně štěstí v tvojí kampani a oblbování českého národa tvojí sektou ANO. Maj sa! See you again,“ uzavřel s tím, že se uvidí pouze na dálku. „Budeš mě vidět v médiích,“ dodal Babiš mladší.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Andrej Babiš mladší spílá na mítinku ANO svému otci.

Babiš: Víme, kdo ho zneužívá

„Chci k tomu jenom říci, že jsem se o svého syna vždycky řádně staral,” řekl k vystoupení svého syna premiér.

„Já myslím, že všichni dobře vědí, co tady je. Co se stalo, kdo využívá mého syna proti mně. Mě to mrzí. My víme, kdo ho zneužívá, ale já o tom nechci mluvit. Mám čisté svědomí. Nepřeju žádnému rodiči, aby tohle zažil,” řekl Babiš. Následně akci opustil.

Premiéra Babiše od syna během jeho výstupu dělili jen dva členové ochranky. Po celou dobu stál s respirátorem na obličeji téměř bez hnutí a neodpovídal.

Babiš mladší jde ostře proti otci

Babiš mladší se začal objevovat v médiích a na sociálních sítích v poslední době, kdy se rozbíhají předvolební kampaně. Vystupuje ostře proti svému otci.

Babiš mladší půjde kvůli údajnému zavlečení na Krym vypovídat na policii

Domácí

Syn premiéra Andreje Babiše (ANO) poslal v lednu 2018 policii podle médií e-maily, v nichž psal, že byl unesen kvůli kauze dotace pro farmu Čapí hnízdo. V ní je obviněn premiér a jeho někdejší poradkyně.

Babiš mladší později ve skrytě natočené reportáži serveru Seznam Zprávy, zveřejněné v listopadu 2018, uvedl, že ho manžel tehdejší ošetřující lékařky Dity Protopopové Petr Protopopov nedobrovolně odvezl na Ruskem anektovaný poloostrov Krym. Premiér to popřel, jeho syn podle něj trpí schizofrenií.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Andrej Babiš mladší spílá na mítinku ANO svému otci.

Aktivity Babiše mladšího z poslední doby premiér nekomentuje, v květnu v té souvislosti pouze osočil novináře, že útočí na jeho děti.

Babiš mladší dorazil s režisérem Klusákem

Do Ústí se Babiš mladší dostal prý náhodou, přijel se svým přítelem, režisérem Vítem Klusákem. Ten se dušoval, že s Babišem mladším netočí žádný dokument, do restaurace na Větruši prý přišli na polévku a až na místě zjistili, že tu ANO zahajuje kampaň.

Žádní ilegální migranti, průměrný důchod 20 tisíc. Babiš zahájil kampaň

Parlamentní volby

„Nebudete nám to věřit, ale je to naprostá náhoda. Nic s Andrejem Babišem mladším nenatáčím, nemám tu kameramana ani štáb,“ řekl režisér Klusák. Prý byli za psychologem na ústecké univerzitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám