Hlavní obsah

Hamáček cestu do Ruska plánoval i rozumně odvolal, uvedl Zeman. A zaútočil na novináře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) podle prezidenta Miloše Zemana naprosto rozumně plánoval cestu do Ruska kvůli vakcíně Sputnik V a summitu ruského a amerického prezidenta v Praze a zcela rozumně ji po informacích ke kauze Vrbětice odvolal. Zeman to v neděli řekl v rádiu Frekvence 1.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček při rozhovoru pro deník Právo.

Článek

„Jan Hamáček naprosto důvodně plánoval cestu do Ruska s těmito dvěma důvody. Svoji cestu pak také zcela rozumně odvolal, když se začalo mluvit o Vrběticích,“ sdělil Zeman Frekvenci 1.

„Folklor zastíracího manévru si mohl ale odpustit,“ doplnil.

Hamáček ke „kamufláži”: Možná jsme to měli vymyslet lépe

Domácí

Server Seznam Zprávy, který napsal, že Hamáček chtěl v Rusku vyměnit informace o kauze Vrbětice za milion dávek Sputniku V, Zeman podle svých slov považuje za odpadkový koš české žurnalistiky, protože v něm prý pracují jen neúspěšní novináři.

Nemám důvod rezignovat, řekl Hamáček. Podal trestní oznámení na novináře

Domácí

Novinář Janek Kroupa, který s tímto zjištěním přišel, nedostál podle Zemana svého slibu, že předloží korunního svědka, a proto ho Zeman pokládá podvodníka. „Jenom naprostý hlupák věří obskurnímu novináři,” uvedl. Doplnil, že Kroupa „byl odejit” z Českého rozhlasu kvůli své nedůvěryhodnosti.

Šéfredaktor portálu Seznam Zprávy Jiří Kubík se okamžitě proti Zemanovým výrokům ohradil na Twitteru. „Miloš Zeman je soudem uznaný lhář, ale to neznamená, že si od něj člověk nechá jeho lži líbit,” napsal. Kroupa podle něj Český rozhlas opustil dobrovolně. To, že ho Zeman označil za podvodníka, Kubík považuje za ubohé.

Hamáček měl let do Moskvy zamluvený. Stornoval ho pár hodin před vystoupením k Vrběticím

Domácí

Zeman na média útočí opakovaně.

Reklama

Výběr článků

Načítám