Hlavní obsah

Gott bude zpívat pro ČSSD v patnácti městech

Právo, Alexandr Mitrofanov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stálice šoubyznysu získala sociální demokracie pro kampaň ke krajským a senátním volbám. Na akcích pod označením Hvězdný koncert uslyší lidé v patnácti městech od 6. října do 4. listopadu Karla Gotta, Helenu Vondráčkovou, Jiřinu Bohdalovou a další známé zpěváky a herce.

Foto: MÚ Borovany

Sportovní víkend v Borovanech slavil úspěch napříč generacemi.

Článek

Právu tuto informaci, která unikla ze čtvrtečního předvolebního sezení více než 50 soc. dem. funkcionářů v Lidovém domě, potvrdil šéf agentury GoJa František Janeček. GoJa rovněž organizovala sérii předvolebních koncertů pod širým nebem s názvem Megapárty, které byly součástí volební kampaně ČSSD do Sněmovny v roce 2002. Janeček dodal, že na koncertech vystoupí také Šárka Vaňková a Tomáš Savka ze SuperStar, Iveta Bartošová, Michal David, Pavel Vítek, Tereza Mátlová, Davide Mattioli, Patrik Stoklasa a herci z muzikálů Bídníci a Miss Saigon. Diváci se podle Janečka setkají s fotbalovým internacionálem Františkem Veselým a koncerty bude uvádět Jana Štefánková s Petrem Salavou.

Janeček řekl, že objednavatelem akcí je ČSSD a koncerty proběhnou pod patronací Stanislava Grosse. "Co dělám ve vztahu k soc. dem., je dáno mým vztahem k němu," řekl Janeček o Grossovi.

"Mám ho rád, ctím ho a důvěřuji mu. Jako mladý a dynamicky uvažující hoch je velmi perspektivní a může přinést spoustu pozitivního. Mé přátelství k němu začalo, když byl ještě neznámý. Poznal jsem ho jako nesmírně rovného, pracovitého a houževnatého člověka, a můžu podepsat, že je skutečně upřímný," dodal šéf agentury GoJa.

Vstupné na charitu

Jednotné vstupné na předvolební koncerty bude podle Janečka 100 Kč a výtěžek bude věnován na charitativní účely vždy v daném regionu. Dodal, že všech akcí se zúčastní Vondráčková, Bartošová, David, Vítek, Mátlová, Mattioli, Veselý.

Podle Janečka proběhnou koncerty v Liberci, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Jihlavě, Zlíně, Olomouci, Pardubicích, Ústí nad Labem, Plzni, Karlových Varech, Ostravě, Mladé Boleslavi, Brně, Kladně a v Praze.

Ze sezení soc. demokratů rovněž unikl nový slogan, který se má od pátku objevovat na billboardech, které již nebudou zobrazovat Grossovu tvář, ale podobizny krajských lídrů a kandidátů do Senátu. Zní S Grossem proti skepsi. Vedle něj se mají objevovat i již známé nápisy Jsme sociální demokraté.

Na čtvrtečním shromáždění oznámila svůj odchod z kreativní části kampaně agentura Crane Consulting, která začátek předvolebního tažení soc. dem. navrhla. Šéf agentury Andrej Surňak to na dotaz Práva potvrdil s tím, že se Crane Consulting soustředí na poradenství pro Lidový dům v případě krizových situací.

Opět na Řípu

Podle informací Práva zahájí soc. dem. závěrečnou, tzv. ostrou fázi kampaně před krajskými a senátními volbami již tradičně pochodem na horu Říp. Členové a funkcionáři ČSSD i s rodinnými příslušníky se tam sejdou již poněkolikáté k odstartování volební kampaně. Tentokrát se to má stát v neděli 3. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám