Hlavní obsah

Buď ji vcucnou, nebo si do ní nazvrací. Fitness centra kritizují komedii s rouškami

Novinky, Kristýna Léblová, Alžběta Trousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka mohou lidé v Česku opět po čase zajít do posilovny nebo ke kadeřníkovi. Zatímco kadeřníci jsou rádi, že jim stačí pouze rouška, protože původně se uvažovalo o dvojí ochraně, například v podobě štítu, fitness centra a vnitřní sportoviště nešetří kritikou kvůli nařízení vlády, že je nutné mít při cvičení roušku.

Kadeřnictví a finess centra znovu otevřelaVideo: Novinky

 
Článek

Kadeřnictví předpokládají, že v následujících dnech a týdnech rozhodně nebudou mít prostor na odpočinek.

Některá se chystají mít otevřeno i v sobotu, aby zvládla nápor zákazníků. Organizují objednávky, aby se lidé uvnitř nepotkávali, a přemýšlejí, jak co nejrychleji všechno stihnout.

Přehledně: Za jakých podmínek bude od čtvrtka fungovat život v Česku

Domácí

To fitness centra si stěžují, že kvůli povinným rouškám při cvičení se lidé příliš nehrnou.

Mít při fyzické aktivitě ve vnitřních prostorách ochranu úst a nosu je podle nařízení vlády povinné. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) to zdůvodňuje ochranou před šířením infekce a nemíní z této podmínky ustoupit.

Sport jen v rouškách. Hnilička jde za zrušení orodovat za Blatným

Domácí

Podle sportovců se ale v roušce cvičit či trénovat prostě nedá. „Ať si to politici přijdou zkusit, buď ji vcucnou, nebo si do ní nazvrací,” řekl Novinkám provozovatel fitness centra Bitevní pole Tomáš Steinhart. Ten nabídl hodinu svých služeb v roušce politikům zdarma.

Lidé přišli také do olomouckého fitness centra FIT-KO. „Klientům to chybí, ale všichni jsou rozčarovaní z roušek," řekl ČTK provozovatel centra Martin Kočíř. Problém to podle něj bude u všech aktivit, při nichž se lidé zadýchávají. "Protahovat s rouškou se dá, ale při cvičení je důležité dýchání. Pokud by měl člověk cvičit tabatu nebo měl jet na spinning, to se v roušce nedá," řekl Kočíř.

Reklama

Výběr článků

Načítám