Hlavní obsah

Firmy mohou žádat o pomoc až do půlky října

Právo, ČTK, svj

Podnikatelé mohou žádat o příspěvek na obnovu nebo nákup nového majetku v poničených obcích na jižní Moravě a Ústecku až do 15. října. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) totiž příjem žádostí do programu Pomoc po tornádu prodloužilo. Původně měl skončit 30. září. Na podporu je připraveno 200 milionů korun.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Celkový pohled na Hrušky. Archivní snímek

Článek

Někteří podnikatelé podle MPO stále nemají příslušné podklady k uznání kompenzace, proto se ministerstvo rozhodlo termín ukončení příjmu žádostí posunout. Ten začal 30. června.

Státní agentura CzechInvest, která má administraci programu na starost, k 21. září evidovala 167 podaných žádostí za 82 milionů korun. Z nich bylo na MPO ke stejnému datu předáno 130 žádostí za zhruba 59,6 milionu. Úřad postupně podnikatelům posílá peníze na účty, k 21. září proplatil 110 žádostí v objemu 48,9 milionu Kč.

Čtvrt roku po tornádu: pořád moc práce

Domácí

Lidem stát nadále poskytuje pomoc prostřednictvím Státního fondu podpory investic. V rámci programu Živel fond minulý týden evidoval celkem 855 žádostí, z toho uzavřel 411 smluv o dotaci za více než 568 milionů Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám