Hlavní obsah

Fiala: Prezident už se na mě těší, přijme mě v normálním pokoji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hospitalizovaný prezident Miloš Zeman je ochotný lídra SPOLU a předsedu ODS Petra Fialu přijmout ve chvíli, kdy bude v nemocnici přeložen z intenzivní péče na normální pokoj. Fiala to v úterý řekl po celodenním jednání o koaliční smlouvě a programu vznikající vlády.

Foto: ČTK

Petr Fiala

Článek

„Kancléř prezidenta (Vratislav Mynář – pozn. red.) mě kontaktoval. Vyřídil mi vzkaz od prezidenta Zemana. Ten se těší na setkání se mnou, které se uskuteční ve chvíli, kdy bude přesunut na normální pokoj,“ oznámil Fiala v úterý večer.

O schůzku požádal hlavu státu hned po volbách na počátku října, v nichž formující se vláda SPOLU a PirSTAN získala 108 mandátů.

Hrad řekl, co dělal prezident poslední týden

Domácí

Prezident je v Ústřední vojenské nemocnici, první zasedání Sněmovny po volbách svolal na 8. listopadu.

Složení vlády

Fiala po úterním celodenním jednání koalic SPOLU a PirSTAN také uvedl, že panuje shoda na koaliční smlouvě i programovém prohlášení společné vlády.

Koalice se dohodly i na rozdělení jednotlivých resortů. Kabinet bude mít 18 členů, budou v něm nově ministři pro legislativu, pro EU a pro vědu a výzkum. Současná vláda ANO a ČSSD vznikla s 15 členy.

Koalice si rozdělily ministerstva: SPOLU získá finance, PirSTAN vnitro

Domácí

Koalice Spolu v kabinetu obsadí post premiéra a ministrů financí, obrany, práce, dopravy, zdravotnictví, spravedlnosti, zemědělství, životního prostředí, kultury a ministra pro vědu, výzkum a inovace. Pirátům a STAN připadnou vnitro, průmysl, školství, místní rozvoj, ministerstvo zahraničí, nově definovaný ministr pro legislativu a ministr pro evropské záležitosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám