Hlavní obsah

Hrad řekl, co dělal prezident poslední týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kancelář prezidenta republiky v pondělí zveřejnila, jaký program měl Miloš Zeman během hospitalizace v Ústřední vojenské nemocnici během uplynulého týdne. Kromě léčby a odpočinku se měl prezident věnovat také schůzkám s rodinou a spolupracovníky.

Foto: Novinky

Šéf sněmovny Radek Vondráček při návštěvě prezidenta Zemana v nemocnici.

Článek

„Ve dnech 26. října až 1. listopadu 2021 se prezident republiky v Ústřední vojenské nemocnici opakovaně setkal se členy své rodiny. Dále přijal vedoucího Kanceláře prezidenta republiky (Vratislava Mynáře, pozn. red.), ředitele svého sekretariátu (Jaroslava Hlinovského), ředitele Odboru protokolu KPR (Vladimíra Kruliše), ředitele Útvaru pro ochranu prezidenta ČR PČR a svého právního zástupce,” sdělil v tiskové zprávě Vít Novák z tiskového odboru Hradu.

Kancelář zároveň uvedla, že prezidentovi jeho spolupracovníci doručují monitoring médií a vzkazy od hlav států dalších zemí i od občanů.

Žádné aktuální fotografie ani informace o aktuálním zdravotním stavu prezidenta kancelář prezidenta nezveřejnila.

Ve zprávě však Hrad informoval o tom, kde se po dobu Zemanovy hospitalizace nalézá jeden z klíčů od Korunní komory na Pražském hradě, ve které jsou uloženy české korunovační klenoty, včetně Svatováclavské koruny.

Konzilium se o Zemanovi poradí v pátek

Domácí

„V souvislosti s hospitalizací prezidenta republiky je klíč č. 1 od Korunní komory na Pražském hradě, v níž jsou uloženy české korunovační klenoty, uschován v zapečetěné schránce v tajném archivu Kanceláře prezidenta republiky. Klíč od českých korunovačních klenotů pak může být vydán pouze prezidentu republiky podle jeho pokynu. O jakékoliv manipulaci s klíčem je vyhotoven písemný protokol.

Stejným způsobem a za stejných podmínek bylo uloženo i podpisové razítko prezidenta republiky,” dodal Hrad.

Poslední video z poloviny října

Naposledy Hrad zveřejnil záběry prezidenta 21. října. Na krátkém videozáznamu ze 14. října z Ústřední vojenské nemocnice, kde je hlava státu od 10. října hospitalizována, se prezident setkal s tehdejším končícím šéfem Sněmovny Radkem Vondráčkem. Během návštěvy podepsal listinu svolávající zasedání nové sněmovny.

Od té doby žádný záznam ani fotografie prezidenta jeho kancelář nezveřejnila. Hrad mlčel i na státní svátek 28. října, kdy nezveřejnil žádnou prezidentovu zdravici ani poselství.

Reklama

Výběr článků

Načítám