Hlavní obsah

Exposlance Pohanku ministr do čela brněnské nemocnice nechce, vybírat se bude znovu

Aktualizováno

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) nechal vypsat nové výběrové řízení na ředitele Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně. Jmenování bývalého poslance ČSSD Michala Pohanky, kterého navrhla výběrová komise, by bylo pro nemocnici špatným rozhodnutím, uvedl. Ministrovo vyjádření poskytla agentuře ČTK mluvčí úřadu Gabriela Štěpanyová.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO)

Článek

Doporučení výběrové komise složené z odborníků je podle Vojtěcha nepřesvědčivé. „Přihlédnu-li i k tomu, že pan Pohanka již jednou nemocnici vedl a bohužel ne s valným výsledkem, což se podepsalo na její ekonomické kondici, jeho jmenování by bylo pro nemocnici špatným rozhodnutím,“ uvedl ministr.

Výběrové řízení, ve kterém Pohanka uspěl, Vojtěch zrušil a nechal namísto něj vypsat nové. „Tím maximálně otevíráme prostor pro to, aby se do čela nemocnice našel ten nejlepší kandidát,“ doplnil ministr. Komise má ve výběrových řízeních doporučující význam.

Pohanka je brněnský rodák a lékař. Ředitelem zařízení byl počátkem tisíciletí. Dvakrát byl také náměstkem ministra zdravotnictví. Byl poslancem za ČSSD. V roce 2007 spolu s Milošem Melčákem neúčastí v sále umožnil získání důvěry druhé vlády Mirka Topolánka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Pohanka a Miloš Melčák na snímku ze srpna 2008

Nemocnice u svaté Anny patří k nejzadluženějším v zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám