Hlavní obsah

Evakuace dětského oddělení v Motole není nutná, potvrdil statik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Evakuace dětské nemocnice v pražském Motole není podle čtvrtečního vyjádření statika nutná, zřícení rekonstruovaného křídla B nehrozí. Stavební práce ale zůstávají pozastaveny až do 20. srpna, kdy nemocnice dostane vyžádané posudky. Uvedla to mluvčí fakultní nemocnice Pavlína Danková.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Pražská Fakultní nemocnice Motol pozastavila 15. srpna rekonstrukci křídla B dětské nemocnice. Budova se posunula zhruba o osm centimetrů a objevila se voda.

Článek

"Podle prvního ohledání nám statik zatím jenom potvrdil, že není nutné evakuovat a že nehrozí zřícení, to znamená, že statické ohrožení prvního stupně není," uvedla mluvčí. Oficiální vyjádření dodá statik v pondělí.

Statik, který si budovu prohlédl už ve středu večer, tak potvrdil předchozí vyjádření ředitele nemocnice Miloslava Ludvíka. Ten dodal, že stavba bude do příštího pondělí pozastavená, pak se rozhodne o pokračování stavby. [celá zpráva]

V křídle B pacienti nejsou, jeho nestabilita by ale mohla ohrozit ostatní křídla, která s ním tvoří v půdorysu kříž. Od počátku srpna se stavba pohnula téměř o deset centimetrů. Jednou z příčin nestability budovy by podle Ludvíka mohlo být jezero spodní vody v areálu. Další možnou příčinou by mohla být špatná kvalita původní stavby. Souvislost s nedalekou stavbou metra Ludvík zatím nevidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám