Hlavní obsah

Rekonstruovaný pavilon motolské nemocnice je nestabilní, posoudí ho statik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Stavba dětské nemocnice v pražském Motole je nestabilní. U nemocničního křídla B, kde nejsou kvůli rekonstrukci pacienti, nastal posun o osm až deset centimetrů a objevila se tam voda. Stavební práce byly zastaveny a na místo byli povoláni statik a geolog. Evakuace není podle vedení nemocnice nutná.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

FN Motol.

Článek

Křídlo B je poslední ze čtyř křídel v rekonstrukci, je to zatím hrubá stavba, je ale spojené s ostatními třemi křídly, se kterými společně tvoří v půdorysu kříž.

"V tuto chvíli jsou pozastaveny veškeré práce, dělníci museli opustit prostor. Na místě je statik s geologem, čekáme na jejich vyjádření. Geolog by mimo jiné měl zjistit, odkud se v prostoru vzala voda," uvedla dopoledne mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

Ředitel fakultní nemocnice Miloslav Ludvík na odpolední tiskové konferenci doplnil, že práce byly pozastaveny do 20. srpna, kdy také odborníci předloží své závěry. Pak se rozhodne, zda v rekonstrukci pokračovat nebo zvolit nová opatření. Ludvík také uvedl, že zbývající křídla nejsou ohrožená, a proto není nutná evakuace.

První problém se stabilitou stavby byl podle Dankové zaznamenán ve stavebním deníku 1. srpna, byl ale minimální, takže se v práci pokračovalo. Protože ale posun poměrně rychle pokračoval, vedení nemocnice ve středu rozhodlo veškeré práce na stavbě zastavit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám