Hlavní obsah

Už tři středočeské nemocnice vyhlásily stav hromadného postižení osob

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V nemocnicích v Benešově, Mladé Boleslavi a v Kolíně byl vyhlášen stav hromadného postižení osob (HPO). O prvních dvou na Twitteru informovala ve středu středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) s tím, že očekává vyhlášení HPO i v dalších zařízeních, případně v celém kraji. Záhy se k nim přidala i kolínská nemocnice.

Foto: Novinky

V severočeských nemocnicích jsou připraveni na nové pacienty s covidem-19.

Článek

„Ve dvou středočeských nemocnicích je vyhlášen stav hromadného postižení osob. Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov jej vyhlásila v 8 hodin, Klaudiánova Nemocnice Mladá Boleslav v 9 hodin,” oznámila hejtmanka.

Česko už to samo nezvládá, využilo pomoci Německa

Domácí

Situace se podle ní vyvíjí rychle, a dá se proto očekávat, že ještě v průběhu středy či čtvrtka dojde vyhlášení stavu HPO v dalších nemocnicích, případně plošně v celém kraji.

Vyčerpanou kapacitu ve středu odpoledne ohlásila také nemocnice v Kolíně.

Od úterý platí stav hromadného postižení osob v Pardubickém kraji.

Během stavu hromadného postižení osob neodpovídají standardy péče běžné situaci. „Poskytovatel zdravotní péče jej vyhlásí v případě vyčerpání všech provozovaných i reprofilizovaných lůžkových kapacit, kdy není schopen další kapacity vytvořit,” doplnila hejtmanka.

Situace začíná být kritická v celé zemi. Pomoc ČR již nabídly Německo a Švýcarsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám