Hlavní obsah

Drahoš opsal status od Horáčka. Kreativec byl moc kreativní, omlouvá se mluvčí

Právo, tin

Na facebookovém profilu prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše se ve středu objevil příspěvek, který je téměř doslova opsaný od statusu jeho soupeře Michala Horáčka. Drahošův tým se již Horáčkovi omluvil s tím, že jejich externí kreativec byl „příliš kreativní”. Horáček uvedl, že ho toto nedorozumění po předchozích zkušenostech nijak nepřekvapuje.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Horáček

Článek

„Nepřekvapuje mě to, a tohle zdaleka není první případ. Od počátku kampaně pana Drahoše nás lidé upozorňují, že ať uděláme cokoli, tak do tří dnů to udělá pan Drahoš. A mívají pravdu,” sdělil Právu Horáček.

Ten už před dvěma týdny na Facebook napsal příspěvek, ve kterém se vymezil proti prezidentské abolici. „Aboliční článek Klausovy amnestie byl jednou z největších pohrom, které nás po revoluci postihly,“ napsal.

„Chci stát férový pro každého. Jak se cítí ten, kdo dodržel pravidla a neuspěl, zatímco úspěch slavili ti, kdo pravidla obešli?“ ptal se dále Horáček.

Ve středu se pak pod jménem Jiřího Drahoše objevil příspěvek s totožnými částmi textu. Vzápětí byl smazán, ale mezitím si ho stačili uložit jiní uživatelé Facebooku, kteří ho začali s různými uštěpačnými poznámkami dále šířit. Přidal se i mluvčí současného prezidenta Jiří Ovčáček.

Mluvčí Jiřího Drahoše Kateřina Procházková se Horáčkovi omluvila. „Vše jsme ověřili a jde o trapné nedorozumění. Okopírovat věty z facebookového profilu protikandidáta je opravdu hloupé. Omlouváme se panu Horáčkovi. Mrzí nás přílišná 'kreativita' našeho externího kreativce,“ napsala Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám