Hlavní obsah

Drábek se loučí s vládou, Nečas odnesl na Hrad jeho demisi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) ve středu končí v čele resortu. Naposledy se účastní jednání vlády. Premiér Petr Nečas (ODS) dopoledne zamířil na Pražský hrad, aby předal prezidentovi jeho demisi. Václav Klaus ji přijal. Drábka by měla na ministerstvu vystřídat Ludmila Müllerová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Končící ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) na zasedání vlády

Článek

Nečas zamířil na Hrad v 10 hodin. O hodinu dříve začalo jednání kabinetu, jehož se Drábek, zřejmě naposledy v pozici ministra, účastnil.

Drábek oznámil svůj odchod z kabinetu poté, co policie na počátku října vzala do vazby jeho tehdejšího prvního náměstka Vladimíra Šišku. Ten byl spolu s dalším člověkem obviněn kvůli uplácení.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Prezident Václav Klaus přijal premiéra Petra Nečase (ODS), který mu přinesl demisi ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09)

Drábek pro svého nástupce zanechává v resortu rozdělanou penzijní reformu i rozbíhající se projekt sociálních karet, skrze něž mají být vypláceny některé sociální dávky. Končící ministr se hodlá věnovat práci poslance.

Müllerovou navrhuje do čela ministerstva TOP 09. Návrh posvětil jak výkonný výbor strany, tak předseda Karel Schwarzenberg.

Nečas se o tom, zda navrhne prezidentovi Václavu Klausovi jmenovat Müllerovou, rozhodne poté, co se s ní setká a uslyší od ní její vizi vedení resortu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám