Hlavní obsah

Dozvuky bruselských atentátů. Pieta u belgické ambasády i další zrušené lety

Praha

I den po bruselských atentátech zůstává spojení mezi Prahou a belgickou metropolí omezené. Kvůli útokům byly ve středu zrušeny čtyři z pěti zpátečních letů a je pravděpodobné, že zrušen bude i let pátý. Tři desítky obětí atentátů si v Praze u belgické ambasády připomínali lidé, kteří zde pokládali květiny a zapalovali svíčky.

BEZ KOMENTÁŘE: U velvyslanectví Belgického království zapálili lidé desítky svíčekVideo: Novinky

 
Článek

Na plotě velvyslanectví hořely v úterý večer desítky svíček doplněné květinami a vzkazy. Ambasáda kvůli útokům vyvěsila státní vlajku na půl žerdi.

Komplikované zůstává přímé spojení z Prahy do Bruselu. Podobně jako v úterý byly i ve středu lety na letiště Zaventem zrušeny a v letovém plánu zůstal pouze odpolední spoj ČSA v 17:40. Podle mluvčí pražského letiště Mariky Janouškové je ale velmi pravděpodobné, že ani tento let se neuskuteční. Zrušen byl i první čtvrteční spoj.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Jeden ze vzkazů u belgické ambasády v Praze

Jediným středečním leteckým spojením mezi Prahou a Bruselem tak zřejmě bude let Ryanair, který do Česka přiletí z druhého bruselského letiště Charleroi ve 20:40 a poté se vrací zpět.

Foto: Milan Malíček, Právo

K ambasádě Belgie ve Valdštejnské ulici chodili lidé uctít památku obětí teroristického útoku v Bruselu.

Pražské letiště nicméně doporučuje lidem, aby si stav spoje ověřili u svého dopravce.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Policisté na Letišti Václava Havla

Úterní teroristické útoky na bruselském letišti a v tamním metru si vyžádaly nejméně tři desítky mrtvých a skoro dvě stovky zraněných. K útokům se přihlásil Islámský stát, který pohrozil atentáty i dalším zemím, jež proti němu bojují. [celá zpráva]

Česká vláda v reakci na události vyhlásila první stupeň ohrožení terorismem a do ulic vyslala hlídky police a vojáků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám