Hlavní obsah

Do Sněmovny míří i sportovci. V lavicích usedne skokan Janda i hokejista Hnilička

Novinky, zpe

Sportovní dresy vymění za oblek a sněmovní lavice. V dolní komoře totiž zasednou i dva známí sportovci - za hnutí ANO bývalý profesionální hokejový brankař Milan Hnilička, za ODS zase skokan na lyžích Jakub Janda.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Milan Hnilička zvolený do Poslanecké sněmovny za hnutí ANO.

Článek

Hnilička kandidoval ve Středočeském kraji z druhého místa za hnutí ANO. Ve volbách získal přes osm tisíc preferenčních hlasů.

Někdejší brankář a vítěz z Nagana z roku 1998 Hnilička se stal i jednou z tváří v kampani ANO. Na plakátech se objevoval s šéfem hnutí Andrejem Babišem.

Foto: ODS, ČTK

Jakub Janda zvolený do Poslanecké sněmovny za ODS.

Skokan na lyžích Janda se o post ve Sněmovně ucházel za ODS. Kandidoval v Moravskoslezském kraji ze čtvrtého místa. Více než dva tisíce preferenčních hlasů ho posunuly na druhé místo a do dolní komory se tak probojoval.

„Nemohu se již dále dívat, jak je v naší zemi každým dnem omezována svoboda každodenního života a vláda hází klacky pod nohy i našim podnikatelům. Vždy jsem cítil povinnost se veřejně angažovat a dá se říct, že letos už pohár trpělivosti přetekl. Vláda má vytvářet podmínky pro rozvoj a ne překážky!“ uvedl Janda v červnu, když oznamoval svoji kandidaturu. [celá zpráva]

V minulosti se do Sněmovny probojoval například hokejista Jiří Šlégr.

Reklama

Výběr článků

Načítám