Hlavní obsah

Dienstbier požádal o podporu KSČM, dostal ji

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kandidát ČSSD v doplňovacích volbách na Kladensku Jiří Dienstbier požádal KSČM o vyslovení podpory. Osobně se kvůli tomu v úterý dostavil na okresní výbor komunistů na Kladně. Měl úspěch, komunisté podle místopředsedkyně kladenské organizace Miloslavy Vostré vyzvou své členy a sympatizanty, aby pro Dienstbiera hlasovali.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Dienstbier (ČSSD)

Článek

„Pan Dienstbier se společně s dalšími zástupci ČSSD dostavil na Okresní výbor KSČM na Kladně. Obdrželi jsme dopis s žádostí o podporu v druhém kole doplňovacích voleb do Senátu,“ řekla v úterý Právu místopředsedkyně kladenských komunistů Miloslava Vostrá.

KSČM Dienstbiera vyslyšela a podpoří ho. „Seznámíme s žádostí naše členy a sympatizanty a vyzveme je, aby vyslovili podporu,“ řekla na dotaz Práva Vostrá. Podpora komunistů není nevýznamná, protože jejich kandidát Zdeněk Levý získal v prvním kole doplňovacích voleb na Kladensku 8,9 procenta hlasů.

Druhé, rozhodující kolo senátních voleb, se na Kladensku koná tento pátek a v sobotu. Z prvního kola postoupil Dienstbier, který obdržel 44,3 procent hlasů. Na druhém postupovém místě je kladenský primátor Dan Jiránek (ODS) s 27,2 procenty hlasů.

Podporu Dienstbierovi vyslovil i neúspěšný kandidát KDU-ČSL Miroslav Rovenský. Ten v prvním kole obdržel 1,3 procenta hlasů. Aktivně za Dienstbiera bojuje Strana zelených. Její členové se zapojili přímo do kontaktní kampaně, kdy vyrobili speciální předvolební leták shrnující „zelené argumenty“, proč volit Dienstbiera.

Reklama

Výběr článků

Načítám