Hlavní obsah

Destabilizujete policii i politickou scénu, kritizuje Klaus odvolání Lessyho

Novinky, jas
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus je odvoláním policejního prezidenta Petra Lessyho velmi znepokojen. Podle hlavy státu jde o věc, která destabilizuje policii i politickou scénu. Prezident to oznámil na svých webových stránkách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus a šéf policie Petr Lessy

Článek

"Náhlým odvoláním policejního prezidenta Petra Lessyho jsem velmi znepokojen. Pokládám tento krok ministra vnitra, učiněný jistě s vědomím premiéra, za věc, která destabilizuje situaci nejen v Policii ČR, ale i na celé naší politické scéně," uvedl Klaus, který podle svých slov nebyl o tomto kroku dopředu informován.

Prezident si zároveň posteskl, že k odvolání policejního prezidenta došlo v době, "kdy se v předvolební atmosféře mají v parlamentu projednávat významné zákony."

Klaus se s Lessym, který měl dlouhodobé problémy s komunikací s ministrem vnitra Janem Kubicem, v červnu setkal a vyslovil mu podporu. Prezident tehdy hovořil o útocích na policejního prezidenta i samotnou policii.

Prezident pozval Lessyho na Hrad kvůli vyhrocujícímu se sporu mezi policií a politiky o údajném ovlivňování policie v kauze CASA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám