Hlavní obsah

Deset miliard armádě vláda vrátí až po Babišovi s Filipem

Právo, dan

Vláda v pondělí nevyřešila vrácení deseti miliard armádě. Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) se v pondělí omluvil z videokonferenčního jednání vlády. „S ohledem na aktuální zdravotní stav se pan ministr Metnar k jednání vlády nepřipojil,“ řekl Právu mluvčí obrany Jan Pejšek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda Sněmovny a šéf KSČM Vojtěch Filip (vlevo) a premiér Andrej Babiš (ANO). Archivní snímek

Článek

Premiér Andrej Babiš (ANO) vojákům slíbil, že deset miliard, které jim vláda vzala výměnou za hlasy poslanců KSČM pro schválení rozpočtu, vrátí do konce ledna. V neděli oznámil, že pokud se Metnar k jednání vlády v pondělí nepřipojí, tak se vracení peněz odloží.

Ve čtvrtek má premiér jednat s šéfem KSČM Vojtěchem Filipem o tom, jak vláda naplňuje tzv. toleranční dohodu, na jejímž základě KSČM podporuje menšinový kabinet. A je zřejmé, že Babiš do té doby o vracení peněz armádě nechce jednat.

Babiš: Miliardy pro armádu, až se Metnar uzdraví

Domácí

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) v pondělí Babišovi připomněl: „My jsme s premiérem společně slíbili, že to bude do konce ledna. Dnes máme poslední termín, věřím, že slib bude naplněn, všichni ministři za soc. dem. jsou připraveni pro tento přesun hlasovat.“

Výběr článků

Načítám