Hlavní obsah

Další změna v EET. Nebude se vztahovat na drobné podnikatele, navrhl Babiš

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Kromě e-shopů by se elektronické evidenci tržeb (EET) mohli vyhnout i podnikatelé, kteří mají roční příjem nižší než 250 tisíc korun. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) to ve středu navrhl na koaliční radě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Ministerstvo financí v návaznosti na avizované rozšíření a zatraktivnění institutu takzvané paušální daně, které navrhujeme s účinností od roku 2017 a kterou již doporučil schválit rozpočtový výbor, předložilo návrh na promítnutí tohoto opatření do zákona o evidenci tržeb,“ uvedl Babišův resort.

V praxi to znamená, že podnikatelé, kteří budou mít menší příjmy než 250 tisíc korun ročně a dohodnou se s finančním úřadem na paušální dani, nebudou muset tržby evidovat.

To nás učí život, prohlásil Babiš

Babiš zdůraznil, že se nejedná o žádnou výjimku z EET. „Je to revoluční projekt, každý den dostáváme různé impulzy z praxe. Dospíváme k názoru, že ti, kteří nemají pravidelnou podnikatelskou činnost nebo mají malé tržby, by měli mít možnost požádat o paušální daň. Na základě výkazu podnikání do 250 tisíc korun ročně by si domluvili minimální daň a nemuseli evidovat. To nás učí život,” prohlásil ministr financí.

Babiš ve středu také navrhl, aby byly z EET vyjmuty internetové obchody. [celá zpráva]

Návrh šéfa státní kasy komentoval na twitteru předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura. „Chaos pokračuje. Andrej Babiš navrhuje osm dní před začátkem EET další výjimky. Sám tak dokazuje, že EET je nejlepší zrušit. Hned a pro všechny,” sdělil Stanjura.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám