Hlavní obsah

ČSSD se zbavila dvou set podivných členů na Litoměřicku

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Soc. dem. se důkladně vypořádala s podivným přírůstkem členů v okrese Litoměřice. Po aféře, kdy došlo k pokusu o hromadný nábor, začali místní soc. dem. prošetřovat straničtí kontroloři.

Foto: Milan Malíček, Právo

Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Výsledkem je, že z celkového počtu 496 členů na Litoměřicku ČSSD zrušila členství 203 lidem. To je 41 procent členů v okrese.

Výsledek šetření, kdy probíhala přeregistrace členů, v pátek posvětilo na svém zasedání v Lidovém domě stranické předsednictvo.

„Pokud jde o zprávu o přeregistraci soc. dem. v okrese Litoměřice, ta byla schválena. Včetně toho, že na základě přeregistrace došlo k zániku členství zhruba dvou set členů této okresní organizace. Potvrzuje se tedy, že kontrola a přeregistrace měly svůj smysl,“ řekl v pondělí na dotaz Práva úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Přeregistrace je vždy osobní kontakt. Většinou jsou to lidé, kteří se buď nedostavili, nebo poté, kdy byli kontaktováni, už se ke svému členství v soc. dem. nehlásili
Bohuslav Sobotka

„Přeregistrace je vždy osobní kontakt. Většinou jsou to lidé, kteří se buď nedostavili, nebo poté, kdy byli kontaktováni, už se ke svému členství v soc. dem. nehlásili,“ popsal Sobotka průběh šetření. V Litoměřicích nyní budou muset uspořádat novou stranickou konferenci.

V nejostřeji sledované organizaci v samotných Litoměřicích bylo před provedením šetření 262 členů. Buňka se poté, co se soc. dem. zbavila podezřelých členů, smrskla na 141 lidí.

Straničtí kontroloři se na litoměřickou ČSSD zaměřili po červnové aféře, kdy za přítomnosti severočeského podnikatele Tomáše Horáčka došlo v místní restauraci Koliba k pokusu o hromadný nábor.

Jak tehdy informovalo Právo, řešilo se přijetí zhruba padesátky lidí. Někteří účastníci hovořili o motivaci pomocí slibu jízdy limuzínou nebo bohatého rautu. Mluvilo se i o třech stech korunách za účast na schůzi.

Reklama

Výběr článků

Načítám