Hlavní obsah

ČSSD se opřela do Babiše kvůli Apple Store v Praze

Novinky, zpe

Do nápadu Andreje Babiše (ANO), že by se v Praze mohla otevřít první prodejna Apple Store, se obula koaliční ČSSD. Na svém Twitteru napsala, že jejich ministryně Jana Maláčová jedná na rozdíl od Babiše o tom, jak pomoci lidem, kteří si tak drahý telefon od této firmy nemohou dovolit.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD)

Článek

„My v Davosu nerozdáváme budovy ministerstev nadnárodním firmám jako Andrej Babiš. Za ČSSD je ve Švýcarsku Jana Maláčová a jedná o tom, jak pomoct těm, kteří si mobil s nakousnutým jablkem nemůžou dovolit,“ uvedla soc. dem. na sociální síti.

Reagovala tak na čtvrteční nápad premiéra Babiše, že by americká společnost Apple mohla otevřít první prodejnu Apple Store ve střední a východní Evropě v Praze. Babiš to uvedl po schůzce s šéfem firmy Timem Cookem ve švýcarském Davosu, kde probíhá Světové ekonomické fórum.

Trochu paradoxní je, že sama ministryně Maláčová má mobilní telefon od firmy Apple. Mluvčí ČSSD Petr Vurbs Novinkám řekl, že jde ale o služební telefon.

„Ale samozřejmě to není o tom, kdo má jaký telefon. Jde o to, zda má politik bojovat za Apple Store v ministerské budově, nebo za občany bez ohledu na to, jaký mobil si mohou dovolit,“ poznamenal mluvčí.

Babiš nabídl ministerstvo

Babiš Cookovi nabídl, že by Apple Store mohl být v budově Ministerstva pro místní rozvoj na Staroměstském náměstí.

Premiér zároveň uvedl, že Česká republika si podle něj zaslouží mít Apple Store. „Zatím jsou jen v deseti evropských zemích. Chceme, aby i naši občané měli možnost mít technologické novinky ve stejný čas jako v těchto zemích. Je to prestižní záležitost,“ konstatoval Babiš.

Ohledně Apple Store v Praze už vzniklo i několik vtípků na sociálních sítích. Lidé se baví například nakousnutým jablkem ve tvaru koblihy. Tvůrci zkombinovali logo společnosti Apple s koblihou, kterou Babiš pravidelně rozdával během předvolebních kampaní.

Reklama

Výběr článků

Načítám