Hlavní obsah

ČSSD loni hospodařila se schodkem přes 47 miliónů, Sobotka dal 91 tisíc

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vládní sociální demokraté loni hospodařili se schodkem 47,5 miliónu korun. Na volby do Evropského parlamentu, Senátu a obcí dala strana 125 miliónů korun. V pondělí to oznámil místopředseda Martin Starec.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vedení ČSSD, zleva Jan Hamáček, Martin Starec, Lubomír Zaorálek, Lenka Teska Arnoštová, Bohuslav Sobotka, Michaela Marksová a Milan Chovanec

Článek

„Výnosy činily 219,4 miliónu korun, náklady 266,9 miliónu korun,” uvedl Starec, podle něhož byl schodek pokryt z rezerv a částečně z čerpání kontokorentního úvěru.

Kampaň do Evropského parlamentu přišla stranu na 26,1 miliónu korun, volby do obcí a měst stály 53,5 miliónu a doplňovací volby do Senátu 45,4 miliónu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Strana si pochvaluje, že loni získala rekordní částku na členských příspěvcích a od sponzorů. Členové přispěli stranické kase 25,2 miliónu korun, od sponzorů přišlo 23,8 miliónu. Například šéf strany Bohuslav Sobotka věnoval ČSSD v několika příspěvcích celkem 91 tisíc korun. Nejvyšší částku, milión korun, věnovala straně společnost Filler z Prušánek.

Vedle toho loni ČSSD inkasovala 150 miliónů na příspěvcích od státu.

Z dalších stran zveřejnila před pár dny své hospodaření i ODS. Ta skončila ve ztrátě  téměř 52 miliónů. Naopak lidovci vytvořili zisk 6,7 miliónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám