Hlavní obsah

Co hodit Ferjenčíka přes palubu, zní v pirátském fóru kvůli průběhu kampaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piráti zvažují, zda by kvůli dosavadnímu průběhu kampaně, kdy se koalice se STAN nadále propadá v preferencích, nepomohlo odvolat poslance Mikuláše Ferjenčíka z čela mediálního odboru. S návrhem ve středu přišel na on-line fóru strany člen Pirátů Adam Jaroš.

Foto: Novinky

Mikuláš Ferjenčík

Článek

„Vzhledem k tomu, že v dosavadní ‚vydařené‘ kampani dochází k nulové sebereflexi a směje se nám už kdekdo, ať jde o amatéry, či odborníky na marketing, voliče Pirátů, či voliče kohokoliv jiného, rád bych tímto vyvolal jednání o odvolání Mikuláše Ferjenčíka z pozice vedoucího MO (mediálního odboru),“ napsal Jaroš, který je šéfem pirátských zastupitelů v Praze 4.

Internet je naše moře. Jak Piráti plují českou politikou

Volby

Uvedl, že je podle něj ve střetu zájmů jako kandidát a sourozenec „nejprotežovanější poslankyně“ Olgy Richterové. „Včetně témat, kde to nedává smysl,“ dodal s narážkou na předvolební fotky, kde kandidátka koalice Pirátů a STAN na ministryni práce a sociálních věcí Richterová zalévá květiny.

Koalici Pirátů a STAN padají preference. Chystají změnu v kampani

Parlamentní volby

Zároveň kritizoval nastavenou komunikační linku, kdy Piráti opakovaně odkazují na to, že jim padají preference kvůli tomu, že se stali terčem dezinformační kampaně. Jaroš to označil za důsledek nulového obsahu vlastní kampaně. „Můžeme se klidně rozbrečet, jak jede dezinfo scéna a nikdo nás nemá rád, nebo se můžeme taky chytit za nos a třeba s tou kampaní ještě něco udělat,“ apeloval na spolustraníky.

Ferjenčík: Počkejme, až bude po volbách

Ferjenčík na fóru uvedl, že návrh dva měsíce do voleb považuje za mimořádně nešťastný. Koalice by se podle něj měla na místo toho soustředit na potřebné změny v kampani. „Po volbách odpovědnost samozřejmě vyvodím, pokud nevyhrajeme, tak odstoupím,“ reagoval na návrh.

Piráti a STAN: Nechali jsme se zatlačit do defenzivy

Parlamentní volby

„Je skvělé, že je v pirátské straně demokracie a že členové mají tahle práva. A rozhodně to nebudeme měnit. Je to projev vnitřní demokracie, že mohou členové ovlivňovat, kdo je na rozhodujících pozicích,“ komentoval následně situaci Ferjenčník na dotaz Novinek, zda nezvažuje, že svůj postoj kvůli klesajícím preferencím přehodnotí.

Současně podotkl, že považuje za nesmysl hodnotit kampaň dva měsíce před volbami. „Zajíci se sčítají po honu,“ trvá na svém Ferjenčík.

Bartoš a Rakušan: Zvyšování daní je až poslední možnost

Domácí

Oproti červnu klesla koalice Pirátů a STAN v posledním průzkumu agentury Median na třetí místo se ziskem 20 procent. Volby by vyhrálo hnutí ANO s 26 procenty, následované koalicí Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) s 21,5 procenta.

Na jaře se přitom o koalici Pirátů a STAN mluvilo jako o favoritovi říjnových voleb, opakovaně se objevovala v průzkumech na prvním místě. Propad preferencí začal nedlouho poté, co koalice v polovině května představila obsáhlý program do letošních voleb s názvem „Vraťme zemi budoucnost”.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

Reklama

Výběr článků

Načítám