Hlavní obsah

Chovanec zveřejnil obrázek, který ho měl zkompromitovat

Aktualizováno

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) zveřejnil kompromitující fotomontáž, kvůli které podá trestní oznámení. Chovanec dopoledne na Twitteru naznačil, že jde o fotomontáže na objednávku hnutí ANO Andreje Babiše.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Článek

„Pracovníci mediálního domu se zájmy v politice si měli v zahraničí zadat výrobu kompro fotomontáže konkurenčního politika. Nevěříte?Ale ANO...,” napsal na svém Twitteru.

„V létě jsem obdržel info, že pracovníci jistého vydavatelství chtějí zadat moji fotomontáž z plzeň. klubu. Prý, abych se rozpovídal... Před pár týdny jsem dostal info, že fotomontáž je doručena objednateli. Obrátil jsem se tedy na tajné služby. Písemně včetně jmen atd. Dnes mě navštívili 2 bulvární novináři. Přinesli fotomontáž, kladli mi už v létě avizované otázky. Průběh byl (s jejich vědomím) nahráván.  Veškeré získané info předávám v rámci trestního oznámení policii,” uvedl šéf resortu vnitra.

Pro „fajnšmekry” fotomontáž zveřejnil. „Nic moc..” komentoval.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) na fotografii reagoval se slovy, že mu přijde, že se jedná spíše o malbu. „No já nevím, mně to přijde spíš jako malba než jako fotomontáž. Nemělo to být spíš umění než kompro?” uvedl.

Krátce po zveřejnění fotomontáže zveřejnil Chovanec další fotografii, která měla být jedním ze zdrojů pro koláž. „Tak jsme dohledali originál,” komentoval šéf vnitra.

Chovanec o materiálu informoval během pondělního jednání premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). „Ministr vnitra mě informoval o podání trestního oznámení v této věci, je potřeba nyní nechat konat orgány činné v trestním řízení, aby mohlo proběhnout nezávislé vyšetření celé záležitosti,” sdělil Novinkám Sobotka.

Chovanec později podle ČTK odmítl potvrdit, že jde o narážku na koaliční hnutí ANO, jehož předseda a vicepremiér Andrej Babiš je přes skupinu Agrofert majitelem mediální společnosti Mafra. Babiš se pondělního jednání vlády neúčastní, je v zahraničí.

Fotografie Chovance s nahou dívkou přišla podle vyjádření společnosti Mafra do redakce serveru Expres.cz, jejíž novináři navštívili Chovance na ministerstvu vnitra s dotazem, zda je fotografie montáž, nebo zda o ní něco ví. Ministr jim podle Mafry řekl, že ví, o co se jedná, že se ho někdo touto cestou snaží očernit a že již informoval bezpečnostní složky. „Inkriminovanou fotografii redaktorům zpět nevrátil a oznámil, že se obrátí na Policii ČR,” uzavřela Mafra své vyjádření.

Reklama

Výběr článků

Načítám