Hlavní obsah

Chcípl PES demonstroval proti rouškám ve školách či covid pasům. Dorazila stovka lidí

Na pražském Václavském náměstí se v neděli po 14. hodině uskutečnila protivládní demonstrace hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES. Organizátoři kritizovali především opatření, která vláda zavedla kvůli šíření covidu-19. Akce se účastnila asi stovka příznivců hnutí a dohlížely na ni desítky policistů. Skončila krátce před 16. hodinou.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Demonstrace hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES v Praze.

Článek

Během akce policisté podle mluvčí pražské policie Violety Siřišťové zajistili jednu osobu pro neuposlechnutí výzvy, jinak se demonstrace obešla bez narušení veřejného pořádku. Policie opakovaně organizátory upozornila na nutnost používat ochranu úst a nosu.

Milion chvilek ověsil ministerstvo rezignačními dopisy Benešové

Domácí

Na demonstraci vystoupili i zástupci dalších hnutí, například poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková z Trikolóry. „Nenechám se očkovat pro to, abych si kupovala svobodu,” uvedla.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Úcastníci protivládní demonstrace z řad hnutí Otevřeme Česko-Chcípl PES.

S postupným uvolněním některých protiepidemických opatření vláda stanovuje podmínky pro provoz služeb, obchodů, pro sport, kulturu i dalších činností. Lidé se v mnohých případech musí prokazovat negativním testem na covid-19, dokladem o prodělání nemoci nebo potvrzením o očkování.

Poblíž Babišova domu v Průhonicích demonstrovali ekologové

Domácí

Demonstrace se účastnili také podporovatelé z politických stran, které se objeví na kandidátce Otevřeme Česko v podzimních sněmovních volbách. Kandidovat za hnutí slíbili zástupci stran Národní demokracie, Rozumní a Aliance národních sil (ANS).

Hnutí původně fungovalo jako iniciativa Chcípl PES, zaměřená proti vládním opatřením omezujícím podnikání kvůli koronaviru. Letos v březnu se změnila v politické hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES s ambicí kandidovat do Sněmovny.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Úcastníci protivládní demonstrace z řad hnutí Otevřeme Česko-Chcípl PES.

Reklama

Výběr článků

Načítám