Hlavní obsah

Česko poslalo ke schválení většinu operačních programů

Novinky, Václav Lang
Praha

Česká republika poslala ke středečnímu dni ke schválení Evropské komisi všechny operační programy kromě jednoho, který čeká na vyřešení problémů kolem monitorovacího systému evropských fondů. Informovala o tom ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO).

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová na jednání vlády

Článek

„Dá se očekávat, že první programy budou schváleny do 4. května a dále,“ informovala Šlechtová. Jediným dosud neodeslaným programem je OP Technická pomoc.

Ten vázne kvůli auditu monitorovacího systému evropských fondů. Šlechtová ale ve středu informovala, že spolu s ministrem financí Andrejem Babišem přinesli na vládu návrhy řešení, kterými se bude kabinet zabývat v pondělí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Vláda musí rozhodnout o možných řešeních, jak naložit s výstupy zprávy auditního orgánu. Jedná se o čtyři různá variantní řešení, kde v podstatě k dispozici máme pouze jedno,“ uvedla ministryně s tím, že blíže se k jednotlivým možnostem vyjadřovat nebude.

Premiér Bohuslav Sobotka dodal, že si ministři potvrdili, že platí dříve oznámený harmonogram čerpání, podle kterého by měly být počátkem května zveřejněny první výzvy k čerpání evropských prostředků.

Reklama

Výběr článků

Načítám