Hlavní obsah

Prudký liják proměnil silnici v Plzni v obří lagunu, uvízla v ní auta

• Aktualizováno
Právo, ČTK, pab

Zatopené sklepy, popadané stromy a neprůjezdné silnice. Takovou spoušť po sobě zanechal prudký liják, který v pondělí večer zasáhl část Plzeňského kraje. Podle velícího důstojníka hasičů vyjížděli hasiči od sedmi večer k desítkám událostí. Nejhorší situace byla v Plzni a okolí.

BEZ KOMENTÁŘE: Laguna v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Zatímco dopoledne hasiči na několika místech ve vedru likvidovali nebezpečný hmyz, navečer je začaly zaměstnávat následky počasí.

Ochladí se a zaprší. Před víkendem ale přijde sauna

Domácí

„Na několika místech ve městě se vytvořily obří laguny, ve kterých uvízla auta," uvedl velící důstojník k situaci v Plzni.

Například zcela neprůjezdná byla Folmavská ulice v průmyslové zóně Borská pole, kde místy dosahovala voda téměř metrové výšky.

Mluvčí policie Dana Ladmanová řekla Právu, že policisté museli uzavřít několik silnic. "V Plzni kromě Folmavské ulice byla vod vodou také ulice Regensburská, Chebská a K Doudlevcům, kde hlídky odkláněly dopravu. Uzavřen musel být také průjezd obcí Borovy na Klatovsku, kde bylo na silnici půl metru vody," doplnila Ladmanová.

Podle uživatelů sociálních sítí se objevily silné bouřky s kroupami i v Karlovarském kraji.

Podle webu Českého hydrometeorologického ústavu postihly odpolední deště zatím nejvíce Šumavu na Klatovsku. Na Hojsově stráži napršelo odpoledne 27,2 milimetru vody, Na Čachrově 22,7 milimetru, v Prášilech 11,9 a v Kašperských Horách 11,7 milimetru.

Reklama

Výběr článků

Načítám