Hlavní obsah

Buďte ještě trpěliví, vzkázal Blatný těm, kterým už došla trpělivost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) vzkázal majiteli holičství v Olomouci, kterému došla trpělivost, a tak se v pondělí rozhodl otevřít, ať je trpělivý. Služby včetně kadeřnictví bude podle něj možné v dohledné době otevřít.

Buďte ještě trpěliví, vzkázal Blatný těm, kterým už došla trpělivostVideo: ČTK

 
Článek

„Toto holičství není jediné, jsou jich tisíce. Prosím proto provozovatele tohoto holičství, aby ještě chvíli vydržel. Věřím, že v dohledné době půjde služby otevřít. Prosím, nesnažte se do systému zasahovat,” řekl v pátek ve Sněmovně ministr.

„Rozumím, že je to dlouho. A každého takového člověka je mi líto, myslím to vážně,” doplnil.

Poslanci v pátek jednají o prodloužení nouzového stavu. Díky němu budou moci být prodloužena také vládní opatření.

Trpělivost došla. Otevřeme navzdory zákazu, oznámil majitel holičství v Olomouci

Domácí

Blatný reagoval na páteční zprávu, že jednu ze svých tří poboček chce navzdory vládním nařízením v pondělí otevřít pro zákazníky klasické pánské holičství Doe’s Barber Shop v Olomouci.

„Naše trpělivost je u konce, finanční pomoc státu je pomalá a nedostatečná. Hrozí nám vážné ekonomické problémy. Chceme vyvolat diskusi,“ řekl Právu majitel holičství Richard Laně.

Akce podle něj nemá být primárně rebelií proti vládě. Cílem je poukázat na neudržitelnou situaci a současně dokázat, že existuje bezpečný kompromis, který by mohl vést k opatrnému otevření provozoven.

Reklama

Výběr článků

Načítám